Seül

Tensió a Corea del Sud per la destitució de la presidenta Park Geun-hye

El Tribunal Constitucional coreà ratifica la destitució que va decidir el Parlament el mes de desembre

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional sud-coreà ratifica la destitució de la presidenta, Park Geun-hye, acusada de corrupció. La destitució de la presidenta està relacionada amb l'escàndol de corrupció que implica Choi Soon-sil, una amiga de Park coneguda com la Rasputina.

Els vuit magistrats del Constitucional han ratificat per unanimitat la destitució de Park, aprovada pel Parlament de Corea del Sud el 9 de desembre passat. Consideren que Park Geun-hye va participar en la xarxa d'extorsió organitzada per la Rasputina per aconseguir fons de grans empreses sud-coreanes.

Ara s'hauran de convocar eleccions en menys de dos mesos. Les enquestes apunten com a favorit en unes pròximes eleccions el candidat liberal Moon Jae-in.

Milers de partidaris de la presidenta destituïda s'enfronten amb la policia als carrers de Seül. En les protestes han mort almenys dues persones.

En previsió d'incidents, s'han desplegat més de 21.000 agents de policia que han acordonat la seu del Tribunal Constitucional, la "Casa Blava" seu de la presidència del país i altres edificis governamentals. Grups de manifestants partidaris de l'expresidenta s'han enfrontat amb altres grups de persones que celebraven la seva destitució.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut