Les persones que tenen un gos caminen més i de forma més intensa
Regne Unit

Tenir gos, un benefici per a la salut: més activitat física i menys estrès

Segons un estudi britànic, el fet de tenir un gos és beneficiós per a la salut ja que ajuda els propietaris a fer més activitat física i a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars

RedaccióActualitzat

Les persones que tenen gossos al seu càrrec tenen quatre vegades més probabilitats que la resta de la població de complir amb les pautes d'activitat física recomanada. Així ho conclou un estudi publicat a "Nature" realitzat entre el juliol i l'agost del 2015 centrat en analitzar la població de la zona de West Cheshire, al Regne Unit.

L'estudi ha investigat la relació entre el fet de tenir un gos i els avantages relacionats amb l'activitat física dels propietaris, centrant-se en aquelles persones que tenen més implicació en la cura dels animals a la llar.

Liderat per Carri Westgarth, investigadora de la Universitat de Liverpool, s'ha arribat a la conclusió que les persones que tenen un gos caminen més i de forma més intensa que les que no els tenen.

 

 

Després de rebre resposta per part de 455 adults i 46 nens que tenien relació amb un total de 191 gossos en 385 llars, l'estudi conclou que el fet de tenir gossos està directament relacionat amb la salut, ja que ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i redueix el risc de mort i d'estrés dels seus propietaris.

Per a alguns dels propietaris, passejar el gos es converteix en l'única activitat física que fan durant la setmana ja que "el dia només té 24 hores i el gos és prioritari", mentre que per molts altres expliquen que "el fet de caminar amb el gos no substitueix cap activitat física, sinó que és un afegit".

 

Finalment, l'estudi alerta que "els resultats no s'haurien d'interpretar com una recomanació per adoptar un gos buscant el benefici propi" ja que "s'ha de prioritzar el benestar dels animals".

Anar al contingut