Barcelona

Tena recorda a Laporta que ha de "complir les regles del joc" i no pot anar amb ERC i Reagrupament

La direcció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha convocat una roda de premsa aquest dilluns per comentar les declaracions de Joan Laporta, que ha amenaçat de trencar la coalició a les eleccions municipals de Barcelona si la formació es presenta en solitari. Alfons López Tena ha recordat a Laporta que els afiliats de Solidaritat van decidir que la coalició -formada per set patits- es presentaria a les municipals en solitari i, per tant, tots els membres estan obligats a "complir les regles del joc". Laporta, en canvi, aposta per fer una candidatura conjunta amb ERC i Reagrupament.

Actualitzat
Malgrat les declaracions d'Alfons López Tena, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha tret ferro als comentaris de Joan Laporta i ha insistit que no hi ha risc de "ruptura" a la formació. Bertran ha emmarcat les declaracions de l'expresident del Barça en la "normalitat del debat polític" en el si de l'independentisme.

La direcció ha anunciat que es reunirà aquest dijous amb Joan Laporta per intentar evitar la desfragmentació. Hi aniran els càrrecs executius de Solidaritat i representants de cadascuna de les set formacions que la integren.

Joan Laporta ha obert la capsa dels trons a la formació en donar a entendre que si Solidaritat no forma una candidatura al costat d'ERC i Reagrupament per competir junts per l'alcaldia de Barcelona, ell podria desmarcar-se de la coalició. Això pocs mesos després de les eleccions al Parlament, en les quals Solidaritat Catalana per la Independència va aconseguir quatre escons.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut