Temps embolicat, amb ruixats i tempestes

Agafeu el paraigua i no deixeu a fora coses que no vulgueu que es mullin. Plourà i ho farà amb intensitat. Les precipitacions avançaran des de les comarques de Tarragona, al matí, cap al nord, a la tarda. Molt de compte amb les zones inundables i rieres del Maresme. Temperatures estancades.

Néstor Gómez / RedaccióActualitzat

A la tarda cauran ruixats i tempestes fortes o molt fortes, sobretot a la meitat est del país. Caurà calamarsa i molt de compte amb les zones inundables i rieres de Maresme. Les zones que poden recollir més quantitat d'aigua són el Maresme i àrees properes i el Pirineu gironí, amb valors superiors als 50 mm.

Una nova pertorbació visitarà el Mediterrani i incrementarà la inestabilitat a tota la meitat est peninsular. A Catalunya, el desenvolupament més gran de les nuvolades serà a la tarda, quan, a 5.500 metres, arribarà un embossament d'aire fred amb temperatures de -20 ºC.

Ruixats i tempestes intensos. Els ruixats entraran per les comarques de Tarragona i pujaran, pel litoral i prelitoral, cap a les de Barcelona. Cap al migdia ja arribaran a Girona i n'apareixeran al Pirineu. En tots els casos, els ruixats poden ser localment intensos i amb tempestes, en alguns casos acompanyades de calamarsa.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja a tot el país, tret de l'oest de les comarques lleidatanes.

Aquesta tarda el temporal ha estat especialment intens a la comarca de la Noguera on s'han superat els 100 litres per metre quadrat.

Una altra comarca castigada ha estat el Baix Camp. A Riudecols han caigut entre 25-30 litres per metre quadrat que han produït desperfectes i l'aigua s'ha endut algun cotxe. Els ruixats han estat bastant estàtics i han durat una hora i mitja.

Zones pròximes al municipi també han viscut situacions semblants, per exemple a Riudoms alguns carrers han quedat inundats. Les xifres revelen que han caigut 35 litres per metre quadrat a aquest municipi.

Però on els efectes del temporal han estat més notoris és a Collsuspina (Osona) quan un llamp ha causat destrosses el campanar. Segons informa l'Ajuntament del municipi, el llamp ha impactat a la torre, ha trencat el rellotge i ha causat força destrosses a la torre i al sostre de l'església. Els Bombers ja treballen a la zona per evitar que cap pedra pugui caure i fer mal a algú i per assegurar-se que l'estructura no corre perill imminent. 

Per la nit, gairebé tot el territori està en alerta per pluja. Els ruixats més importants seran a Barcelona, Girona i al Maresme, on hi hauran tempestes localment intenses.

Poc contrast tèrmic. Els núvols de la nit i matinada permetran una pujada important de les temperatures matinals. El fred matinal recularà i hi haurà glaçades puntuals a les fondalades del Pirineu. En tot cas, tampoc tindrem cap nit càlida. Pel que fa a les màximes, davallaran a tot el país. Els valors més elevats del dia pujaran molt poc per sobre dels 22 ºC. Les mínimes, més altes, i les màximes, més baixes, faran que el contrast tèrmic, o amplitud tèrmica, sigui petit.

I per als pròxims dies...

El temps millorarà dijous, però no pas del tot. Encara tindrem estones de sol, amb aparició de nuvolades i ruixats. Aquesta situació s'allargarà fins divendres i per al cap de setmana sembla que el temps millorarà. De calor, gens. Es fa pregar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut