Imatge de Vallter 2.000 (Foto: ACN)
Imatge de Vallter 2.000 (Foto: ACN)
Salòria

Temperatures de sensació de -30 graus

Si a l'estiu parlem de temperatures de xafogor, que és la temperatura que sent el nostre cos si hi afegim la humitat, a l'hivern exiteix l'índex de fredor, que resulta d'unir la temperatura i el vent. El vent fa marxar l'escalfor del nostre cos, ens refreda, i la calor que perdem és superior a la que podem generar, d'aquí que comencem a tenir símptomes de congelació. La solució és ben fàcil: anar molt ben abrigats i no deixar cap part del cos al descobert.

Néstor GómezActualitzat
Durant les últimes jornades, l'arribada d'aire molt fred a les cotes altes del Pirineu ha provocat una davallada molt significativa de les temperatures. Algunes estacions situades a més de 2.000 metres han caigut per sota dels -10 graus. Si a aquestes temperatures tan baixes els afegim el vent, la temperatura de sensació resultant és de valors inferiors als -30 graus. Són unes temperatures de sensació tan baixes que hi pot haver congelació en pocs minuts.

L'estació d'alta muntanya de Salòria situada a la cota 2.450 metres, a la comarca del Pallars Sobirà, avui dissabte està sotmesa a una massa d'aire més càlida. El dia hi ha despuntat amb -1 grau i un vent de 20 km/h, cosa que feia que la sensació de fred fos de -20 graus. En canvi, observin les temperatures de sensació d'ahir al matí, abans que entrés aire càlid al Pirineu:




Anar al contingut