Televisió de Catalunya va ser present a la gala de clausura de la Seminci 2015

La protagonista de "Ningú no vol la nit" i els documentals "Filosofia a la presó" i "La granja del Pas" premiats a Valladolid

El llargmetratge d'Isabel Coixet "Ningú no vol la nit" va posar punt final a la setmana del Seminci de Valladolid 2015. Durant la gala de clausura, Isabel Coixet va lliurar, en nom del jurat, l'Espiga d'Or d'honor a Juliette Binoche per la seva trajectòria professional.

La pel·lícula ens situa al gèlid clima de Groenlàndia, "Ningú no vol la nit / Nobody wants the night" és un projecte ambiciós i corprenedor sobre dues dones que han de sobreviure en condicions extremes: Josephine Peary, una dona adinerada de Nova York, i Alaka, una inuit. Josephine Peary (Juliette Binoche) vol reunir-se amb el seu marit, l'explorador Robert Peary, i compartir amb ell l'instant de glòria per haver descobert el Pol Nord. La pel·lícula narra el viatge temerari i èpic d'aquesta dona pels llocs més inhòspits del món, les seves aventures i la trobada amb una dona inuit, Allaka (Rinko Kikuchi), que fa que canviï els seus prejudicis i les seves idees rígides sobre el món i la vida per sempre. És una història d'aventures, de descobriment, de dolor, de supervivència i, per sobre de tot, una meravellosa història d'amor. És una producció d'Ariane&Garoé, Mediapro, Neo Art Producciones i Nadie quiere la noche A.I.E. en coproducció amb Noodles Production - França) i One More Movie (Bulgària), amb la participació de TVC,TVE, Vodafone Ono, Eurimages, Movistar+, l' ICEC, el Programa Media, el Centro Nacional de Cine de Bulgaria, el Canarias Cultura en Red i Audiovisual SGR

També durant la gala del 31 d'octubre, i en la secció Doc.España, Gilbert Arroyo i Marc Parramón van obtenir el premi de la secció pel documental "Filosofia a la presó" . El documental passa 11 setmanes en una presó propera a Barcelona, on set presos i set estudiants de Dret dialoguen durant hores sobre la seva experiència vital (la felicitat, l'amor, la por, la justícia, el sentit de la vida o la veritat) i sobre les possibilitats i dificultats de la reinserció. El documental permet seguir l'evolució de cada participant al llarg del procés, des de les reticències i prejudicis inicials fins a la comprensió que la veritat és complexa i no es pot reduir a un estereotip. Un retrat sense màscares de dos col·lectius valents que aposten per trencar la seva bombolla i entendre les raons de l'altre. Una producció de Media 3.14 en coproducció amb TVC i la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa" i Esade Law School.

"La granja del Pas", de Sílvia Munt van rebre el premi Tiempo de Historia. El documental parla de la precarietat econòmica que estem vivint al nostre país cada dia. La fredor de les xifres no pot explicar el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten. És una producció d'Intent Produccions S.L. en coproducció amb TVC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut