Barcelona

Televisió de Catalunya dedicarà "La Marató" del 2008 a les malalties mentals greus

S'acaba l'any i torna "La Marató" de Televisió de Catalunya, una edició que estarà dedicada a les malalties mentals greus, com la depressió, l'ansietat o l'esquizofrènia. Les periodistes Lídia Heredia i Raquel Sans seran les encarregades de conduir el programa de quinze hores, un temps que aprofitaran per donar informació sobre aquest tipus de malaties, parlar amb gent afectada i recaptar fons per investigar-les. El cas és que les malalties mentals greus són cada vegada més freqüents a la nostra societat i tenen una especial incidència en els joves. Actualment, una de cada deu persones té una patologia d'aquest tipus i són la tercera causa de baixa laboral a Catalunya. "La Marató de TV3" entrarà a les nostres llars el diumenge 14 de desembre.

Actualitzat
La dissetena "Marató de TV3" durarà dues hores més que l'any passat. Començarà a les 10 del matí del dia 14 de desembre i la conduiran les periodistes Lídia Heredia i Raquel Sans. Seran quinze hores per conèixer a fons les malalties mentals greus i les persones que en pateixen, però també seran quinze hores de línies telefòniques obertes per recollir la màxima quantitat de diners possible per poder avançar en la investigació d'aquestes malalties. 

Aquest any hi haurà 934 línies d'atenció telefònica per tal que tothom qui ho desitgi hi pugui fer una aportació econòmica, i també n'hi haurà un centenar a l'Espai Movistar de Barcelona, que funcionaran en horari nocturn. Durant el programa es podran veure algunes de les 1.000 activitats que es faran arreu de Catalunya en motiu de "La Marató".

La Fundació La Marató començarà la campanya de sensibilització sobre les malalties mentals el 3 de novembre. L'entitat ha organitzat 3.000 conferències en centres educatius i cívics de tot Catalunya adreçades, sobretot, als joves d'entre 14 i 16 anys. El 7 de desembre, sortirà a la venda el disc de "La Marató", i també es podrà comprar un llibre amb vuit relats de ficció escrits per Najat El Hachmi, Carme Riera i Gemma Lienas, entre d'altres.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut