Madrid

Telefónica vendrà el 59,9% de TPI-Páginas Amarillas per 1.838 milions

Telefónica ha acordat vendre a la companyia britànica de directoris telefònics Yell la participació del 59,9% que té a TPI-Páginas Amarillas per 1.838 milions d'euros, xifra que suposa valorar cada títol en 8,5 euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV). L'oferta de la britànica no descomptarà el dividend acordat per TPI i Telefónica podrà cobrar de forma íntegra els 0,4 euros per acció aprovats a la junta del passat 8 d'abril, que es pagaran a partir del 5 de maig.

Actualitzat
Segons han indicat fonts de Telefónica, las plusvàlues de la venda de TPI per part del grup del president César Alierta superen el 80% del valor en llibres del directori de telèfons. Telefónica es podrà alliberar del seu compromís amb Yell si rep una oferta competidora que superi la del grup britànic en més d'un 10%, és a dir, per sobre de 9,35 euros per títol, excepte que Yell decidís millorar-la.

El passat mes de febrer, Telefónica va decidir estudiar les possibilitats de venda de la seva filial TPI-Páginas Amarillas, de la qual posseeix el 59,9%, mentre que la resta cotitza en borsa. Després d'obrir un procés d'ofertes, finalment Telefónica va rebre dues propostes en ferm, una de la firma de capital de risc Apax i una altra de l'empresa d'informació telefònica britànica Yellow Pages.

En una primera etapa Telefónica va rebre fins a set ofertes no vinculants que estaven per sota de la cotització de TPI, quatre de fons d'inversió i tres de grups industrials.
Anar al contingut