Barcelona/Irene Vaqué

Telefónica presenta un USB amb una capacitat de 999 GB que guarda la informació a internet

Sembla un llapis de memòria, però té molta més capacitat i ofereix més garanties que un "pendrive". És el 3GBox, un mòdul USB 3G que l'empresa Sierra Wireless i Telefónica han desenvolupat i que treballa amb la tecnologia núvol ("cloud"), cosa que vol dir que penja els continguts directament a internet. Telefónica n'ha presentat un prototip al Mobile World Congress de Barcelona.

Actualitzat
El prototip del 3GBox permet emmagatzemar i recuperar directament d'internet el contingut que l'usuari hi diposita. Externament sembla un llapis de memòria, però la diferència és que va equipat amb un progamari i una connexió 3G que s'activen automàticament quan es connecta el dispositiu. També s'actualitza de manera automàtica.

Aquesta memòria permet a l'usuari escollir entre compartir el material amb altres usuaris, pujar vídeos en "streaming" o escoltar música sense haver d'esperar que el fitxer estigui descarregat.

Telefónica ja ha iniciat els tràmits per obtenir la patent d'aquesta eina, que garanteix a l'usuari tenir accés permanent al contingut penjat a la xarxa.

El dispositiu està pensat per a la connexió amb HSPA+, que permet descarregar dades a una velocitat de 21 Mbps i pujar-ne a 5,76 Mbps. De moment, només està disponible en algunes ciutats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut