Teatre a un euro per denunciar que els autors cobren el 10% del preu de l'entrada
Imatge de la campanya Dia del Teatre SGAE

Teatre a un euro per denunciar que els autors cobren el 10% del preu de l'entrada

Les 1.557 entrades "low cost" de la campanya s'han exhaurit en una setmana

Lluís FreixesActualitzat

Del 14 al 26 de maig, la SGAE a Catalunya i l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) celebren el Dia del Teatre SGAE posant el preu de les entrades entre 0,95 i 1,5 euros. Les 1.557 entrades, en venda pel 10% de preu de l'entrada -la part que pertoca als autors en concepte de dret d'autor- ja s'han esgotat. A aquesta iniciativa s'hi han sumat 27 autors, 11 obres i 10 espais escènics de Catalunya que busquen posar en valor "l'autoria viva contemporània del país, d'una qualitat destacable, i fomentar que el públic vagi al teatre i que conegui els nostres autors".

El Dia del Teatre SGAE pretén sensibilitzar l'espectador sobre el dret d'autor, impulsar el consum del teatre d'autoria catalana i contribuir a la difusió de les obres dels autors dramàtics, compositors i coreògrafs.

L'obra "Mili KK", dels dramaturgs Marc Angelet i Jumon Erra, es representarà a l'Escenari Joan Brossa

 

La Fundació SGAE va adquirir 100 entrades de cada sessió de la campanya dels teatres amb aforament superior a 100 butaques i l'aforament complet als teatres d'aforament inferior a 100 butaques. La SGAE s'ha fet càrrec del 90% de cada entrada i el 10% restant, els dret sd'autor, l'aporta l'espectador. En total, s'han posat a la venda 1.557 entrades "low cost", que s'han exhaurit en una setmana.

El 10% dels drets d'autor protagonitza la campanya​ d'enguany del Dia del Teatre SGAE (Marta Pich/SGAE)

 

Deu teatres de Barcelona, Tarragona i Igualada

El Teatre de l'Aurora, l'Escenari Joan Brossa, SAT! Sant Andreu Teatre, l'Almeria Teatre, La Villarroel, el Teatre Goya, el Jove Teatre Regina, La Puntual, la Sala Trono i el Teatre del Raval s'han adherit a la campanya amb obres adreçades a tota mena de públics.

Els teatres amb un aforament de 200 o més butaques venen les entrades, un cop exhaurides les que formen part de la campanya, al preu mitjà de la campanya o al seu preu normal.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut