Taylor Swift en els 77 Golden Globe Awards, Beverly Hills, Califòrnia (Reuters / Mario Anzuoni)
Taylor Swift en els 77 Golden Globe Awards, Beverly Hills, Califòrnia (Reuters / Mario Anzuoni)

Taylor Swift torna a gravar les seves cançons per recuperar-ne els drets

La cantant ha pres aquesta decisió després que un fons d'inversió adquirís els drets dels seus primers cinc discos que estaven en mans del seu antic mànager

RedaccióActualitzat

Taylor Swift torna a entrar als estudis de gravació per enregistrar temes tan populars com "Love story", "Shake it off" o "We are never ever getting back together". Un fons d'inversió acaba de comprar els drets de diversos anys de la seva música i l'única manera que té de recuperar-los és versionant i gravant de nou totes i cada una de les cançons dels seus primers discos.  Es tracta d'un obstacle més que se suma a la llarga batalla judicial en què la cantant es troba immersa des de fa uns quants anys.

Així ho explica en un comunicat que ha penjat de forma oberta a les xarxes:

A l'escrit, la cantant explica que va rebre una carta d'una empresa privada, Shamrock Holdings, que li confirmava que havia comprat la totalitat de la seva música a Scooter Braun, l'anterior propietari dels drets:

"Fa unes setmanes, el meu equip va rebre una carta d'una empresa privada de capital anomenada Shamrock Holdings, que ens feia saber que havien comprat el 100% de la meva música, vídeos i àlbums de Scooter Braun. Era la segona vegada que venia la meva música sense el meu coneixement. La carta em deia que volien contactar amb mi abans de la venda per avisar-me, però que Scooter Braun havia exigit que no tinguessin cap contacte amb mi ni amb el meu equip, ja que el tracte quedaria desactivat".

En el comunicat també explica que "ja ha començat a gravar la seva música antiga" i que fer-ho l'ha fet sentir "emocionada i creativa". Així mateix, també agraeix el suport dels seus fans i tanca la nota dient que està impacient perquè "escoltin allò que ha somiat".

La cantant és la propietària de les lletres que va escriure, però no de les gravacions ni les portades. És per això que ha decidit tornar-les a gravar i demanar a posteriori que les plataformes digitals de música, com Spotify, llicenciïn les versions regravades en lloc de les anteriors.


Una llarga batalla judicial per recuperar les cançons

Des que la cantant va assolir fama internacional no ho ha tingut gens fàcil.  Els problemes van començar quan Scooter Braun i Scotter Brocheta, representants d'altres artistes com Demi Lovato o Justin Bieber, van comprar gran part de la discogràfica amb la qual va firmar Taylor Swift quan només tenia 15 anys, Big Machine. Ho van fer per un valor de 300 milions de dòlars. Swift va denunciar aquesta venda perquè els nous propietaris no la deixaven cantar temes dels seus discos anteriors en directe i tampoc podia utilitzar-los en cap format audiovisual.

Ara, Braun i Brocheta han vengut de nou els drets de la cantant al fons Shamrock Holdings per més de 300 milions de dòlars. La cantant no pot recuperar aquests drets, però sí que li queda una opció: tornar a gravar versions de les seves cançons. El contracte que va firmar Swift quan va començar la seva carrera artística no deia res sobre realitzar noves versions, així que té via lliure per gravar de nou els seus temes.


Una carrera reconeguda internacionalment

Els problemes judicials han anat de la mà dels seus triomfs. I és que la cantant nord-americana ha sigut guardonada amb una gran quantitat de premis i reconeixements al llarg de la seva carrera artística. Aquest últim any va guanyar els Billboard Music Awards  pel seu àlbum "Lover" i els British LGTB Awards, entre d'altres.

També és l'artista que ha aconseguit més guardons dels American Music Awards. En suma 29 al llarg de tota la seva carrera, superant els 24 que havia aconseguit Michael Jackson.

A més a més, la cantant es troba en un bon moment creatiu. Durant el confinament va gestar i gravar un nou àlbum i el va estrenar de forma inesperada.

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut