Taylor Swift rebrà un premi pel seu activisme LGBTQ

Taylor Swift rebrà un premi pel seu activisme LGBTQ

Swift rebrà el guardó en la 31 edició dels premis dels mitjans de GLAAD, que se celebrarà el pròxim 16 d'abril a Los Angeles

RedaccióActualitzat

Glaad, la principal organització dels Estats Units en defensa dels drets de les persones LGBTQ, ha anunciat que lliurarà un premi honorífic a Taylor Swift pel seu activisme en defensa de la igualtat.

Swift rebrà el Premi Avantguarda en la 31 edició dels premis dels mitjans de GLAAD, que se celebrarà el pròxim 16 d'abril a Los Angeles.

La presidenta de GLAAD, Sarah Kate Ellis, ha explicat en un comunicat per què se li atorga aquest premi a Swift:

"Des d'aixecar-se atrevidament davant càrrecs electes que tenen opinions contra els LGBTQ a cridar l'atenció sobre la urgent necessitat de protegir a les persones LGBTQ de la discriminació a través de la 'Equality Act'."

 

Taylor Swit fa servir orgullosament la seva capacitat única per influir en la cultura pop per promoure l'acceptació del col·lectiu LGBTQ, segons Ellis:

"En un moment de divisió política i cultural, Taylor crea música que uneix i que apel·la a la seva massiva comunitat de seguidors a parlar sense reserves i a exigir canvis."


Segons l'organització, aquest reconeixement distingeix aliats que han marcat una diferència significativa a l'hora de promoure l'acceptació de les persones LGBTQ.

Swift, que durant una època va ser mirada amb recel per part del món de l'espectacle per ser, presumptament, còmplice de les elits conservadores del país, ha destacat en els últims anys pel seu activisme feminista i en defensa del col·lectiu LGBTQ.

 

Un exemple d'això és la seva cançó "You need to calm down", en què va demanar als intolerants que "es calmin" perquè "mai l'odi va fer a ningú menys gai".

 

 

Entre les celebritats que van rebre aquest premi en el passat, hi figuren Beyoncé i JAY-Z, Jennifer Lopez, Britney Spears, Kerry Washington, Cher, Janet Jackson, Elizabeth Taylor, Antonio Banderas, Demi Lovato, Whoopi Goldberg i Patricia Arquette.

Al marge d'aquest premi honorífic, els guardons dels mitjans de GLAAD reconeixen i honren els exemples en comunicació de la justa, adequada i inclusiva representació de la comunitat de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i queer (LGBTQ) i els problemes que afecten les seves vides.

ARXIVAT A:
LGTBIMúsica
Anar al contingut