Una gossa que ajuda a rescatar coales
Els dos protagonistes: la gossa Taylor i el seu entrenador, Ryan Tate

Taylor, la gossa que ajuda a rescatar coales dels grans focs d'Austràlia

Ja ha contribuït a localitzar una quinzena de coales que estaven en perill de morir a causa dels incendis

RedaccióActualitzat

Els incendis que cremen a Austràlia han provocat la mort de 28 persones. I, segons l'últim balanç de grups defensors del medi ambient, la xifra d'animals morts ja és del voltant de mil milions, principalment mamífers, ocells i rèptils.

Els focs arrasen milions d'hectàrees, però sempre hi ha elements positius enmig d'aquesta tragèdia que viu el país, com la salvació del bosc de Wollemi o la lluita per evitar la mort d'animals assetjats pels incendis. En aquest sentit, hi contribueix una gossa entrenada per guàrdies forestals per trobar coales en situació de risc.

La gossa Taylor, de quatre anys i de raça springer spaniel anglès, ensuma el terreny on hi podria haver incendis per detectar aquest marsupial, que s'ha convertit en una de les principals víctimes dels focs. El seu entrenador, Ryan Tate, acompanya Taylor, que marca els arbres on hi ha coales agafats a les branques perquè els vigilants els rescatin i els protegeixin de les flames.

 

Una gossa que ajuda a rescatar coales
Taylor pot seguir la pista d'un coala a més de 125 metres de distància (Reuters)

 

Una gossa que ajuda a rescatar coales
Primer ensuma el terreny per poder detectar el marsupial (Reuters)

 

Una gossa que ajuda a rescatar coales
Els coales acostumen a agafar-se a les branques dels arbres (Reuters)

 

La gossa ja ha ajudat a rescatar una quinzena de coales a Nova Gal·les del Sud. Ryan Tate explica que "en condicions òptimes, Taylor pot localitzar i seguir la pista d'un coala a més de 125 metres de distància."

 

 

 

Algunes ONG han informat que els incendis forestals ja han causat la mort d'uns 8.000 coales, una espècie classificada com a "vulnerable" i amenaçada per la sequera, malalties i la tala d'arbres. Es calcula que a tot el país hi ha uns 80.000 marsupials d'aquesta espècie.

 

Mentrestant, després de setmanes de temperatures extremes, la pluja ha portat un cert alleujament. Les tempestes han sumat força a la tasca dels bombers a la costa est, on cremen més d'un centenar de focs i ha dispersat el fum dels grans nuclis, com Melbourne.

Però és una treva en el temps que durarà poc. Els experts creuen que el clima no serà propici fins d'aquí dos mesos i tampoc es creu que compensi els tres anys de sequera.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut