Els taxistes desconvoquen la vaga després de sis dies

Ja han reprès l'activitat després que l'assemblea ha acceptat per 2.508 vots a favor i 2.177 en contra la proposta de decret de regulació dels VTCs
Els taxistes desconvoquen la vaga després de sis dies
Barcelona

Els taxistes desconvoquen la vaga després de sis dies

Ja han reprès l'activitat després que l'assemblea ha acceptat per 2.508 vots a favor i 2.177 en contra la proposta de decret de regulació dels VTCs
Actualitzat
TEMA:
Mobilitat
Els taxistes desconvoquen la vaga després de sis dies

Una imatge del recompte dels vots en l'assemblea de taxistes d'aquest dimecres (ACN)

Els taxistes han acceptat la proposta de decret de regulació dels VTCs de la Generalitat i han votat desconvocar la vaga que mantenien des de divendres de la setmana passada. En la votació d'aquest dimecres, el sí s'ha imposat al no per 2.508 vots a 2.177.

Aquesta matinada han anant retirant els taxis aparcats a la Gran Via de Barcelona i ja han reprès el servei. En canvi els conductors de Cabify i Uber mantenen la concentració a l'avinguda Diagonal. El que inicialment era una acció de protesta contra les agressions dels taxistes s'ha acabat convertint en una manifestació en defensa dels seus llocs de treball després que aquestes empreses hagin amenaçat de marxar de Barcelona.

El resultat de l'assemblea dels taxistes s'ha fet públic a quarts de dues de la matinada a la plaça Catalunya, després d'hores de retards en una votació que havia de començar a les quatre de la tarda i no ho ha fet fins a les sis. En total, han votat 4.774 persones, de les quals 3.761 són taxistes autònoms i 1.013 assalariats.

La desconvocatòria de vaga ha arribat després d'una tensa jornada que ha provocat l'anunci de dimissió del líder del comitè de vaga, Alberto Álvarez.

El punt més destacat de l'oferta de la Generalitat és que els vehicles amb conductor, VTCs, s'hauran de precontractar amb almenys 15 minuts d'antelació. Un termini que seria d'una hora a l'àrea metropolitana de Barcelona, AMB.

 

 

 

Els taxistes voten la seva decisió


La votació ha transcorregut amb normalitat i ordre. S'han instal·lat cinc urnes on els taxistes voten en funció del número de la seva llicència, mentre que els que són assalariats han de presentar el seu contracte per poder-ho fer. 

 

Els taxistes posen les urnes a la plaça Catalunya

 

La votació estava prevista que es fes des de les 4 de la tarda fins a les 8, però el comitè de vaga, que havia amenaçat de dimitir, s'ha reunit negociant i pactant com havia de ser la votació.

Alberto Álvarez, portaveu del comitè de vaga dels taxistes, havia presentat la seva dimissió després de les tensions que s'han viscut durant l'assemblea del matí.

 

 

La papereta ha quedat en dues propostes: Sí o No

 

Dues preguntes

La votació s'ha endarrerit i no ha començat fins més enllà de les 6 de la tarda. Els membres del comitè de vaga han hagut d'organitzar, a falta d'un nou comitè, i decidir com s'havia de fer la votació. Les urnes i les paperetes han arribat poc abans de les 6. Els taxistes porten la seva llicència per identificar-se.

El comitè de vaga ha decidit les preguntes de la votació. En un primer moment, la proposta era optar entre tres preguntes:

  • acceptar el decret i acabar la vaga.
  • no acceptar la proposta del govern i continuar la vaga
  • donar una treva a les administracions fins al Mobile World Congress, MWC.

Aquesta última opció s'ha desestimat, i les opocions han quedat en dues

Finalment, el taxistes han votat la pregunta "S'aixeca la vaga? Sí o no."

 

 

Espectació a la plaça Catalunya, on centenars de taxistes esperaven per votar. La votació s'ha retardat

ARXIVAT A:
Taxis VTC Mobilitat

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS