Tavascan, el poble del Pallars Sobirà que donarà nom al vehicle elèctric de Seat
El prototip es presentarà al Saló de Frankfurt

Tavascan, el poble del Pallars Sobirà que dona nom al nou cotxe elèctric de Seat

Comercialitzat per la marca Cupra, tindrà un disseny esportiu i una autonomia de 450 quilòmetres

RedaccióActualitzat

Tavascan és un petit poble de poc més de cent habitants situat a la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà. Si és conegut pels seus atractius naturals i la seva petita estació d'esquí, ara ho serà molt més, perquè el seu nom circularà per tot el món. Tavascan serà el nom d'un vehicle 100% elèctric de Seat. Es presentarà al Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt, que es farà del 12 al 22 de setembre.

Seat el comercialitzarà a través de la seva marca independent Cupra. L'empresa ha explicat que el nou cotxe serà com un SUV (vehicle utilitari esportiu), però amb un disseny més esportiu. Comptarà amb 306 CV (225 kW), gràcies als seus dos motors elèctrics -un a cada eix del vehicle- i unes bateries de ions de liti amb capacitat per a 77 kWh.

Tindrà una autonomia de 450 quilòmetres i assolirà els 100 quilòmetres per hora en menys de sis segons i mig.

El Tavascan tindrà una línia molt esportiva


Tavascan serà el primer Cupra de carretera que utilitza un sistema de propulsió 100% elèctric. L'empresa ha explicat que amb aquest cotxe vol respondre a les necessitats del mercat dels totcamins cupès totalment elèctrics que, segons es preveu, creixerà un 15% anual.

Aquest serà el tercer topònim català que dona nom a un vehicle de Seat. Al març, va presentar el seu primer vehicle cent per cent elèctric, batejat com el-Born, segons la marca, "un dels barris més icònics de Barcelona". Però el primer model a dur un topònim català va ser el Tarraco, un totcamí presentat el setembre de l'any passat.

Segons el filòleg Joan Coromines, el nom de Tavascan té arrels basques i prové de "ata-be" (sota els ports) i azkan (final, darrer). En aquest cas, no serà el darrer, sinó el primer vehicle esportiu totalment elèctric de Cupra.

ARXIVAT A:
MobilitatTecnologia
Anar al contingut