Taula de negociació: ni data, ni ordre del dia, ni Sánchez confirmat a menys d'una setmana

El govern espanyol ha anunciat qui formarà la seva delegació, a l'espera del que decideixi el president espanyol

Actualitzat

L'endemà de la Diada i a pocs dies per a la reunió prevista de la taula de diàleg amb la Generalitat, el govern espanyol ha anunciat aquest diumenge la seva delegació.

Hi prendran part la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre de Cultura, Miquel Iceta; el d'Universitats, Manuel Castells; la responsable de Política Territorial, Isabel Rodríguez, o el ministre de la Presidència, Félix Bolaños que ha estat precisament qui ha fet públics els noms en una entrevista a eldiario.es.

A la llista, segons ha pogut saber TV3, s'hi ha d'afegir, però, un altre nom: el de la ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. Des de La Moncloa s'assegura que la presència de Pedro Sánchez a la trobada no està decidida i que aquesta és una decisió que ha de prendre ell mateix.

Bolaños ha tret importància a la participació del president del govern espanyol en la reunió assegurant que no s'ha de posar l'accent en aquesta qüestió "sinó en què intentarem a través de la taula de diàleg".

 

 

Sense ordre del dia

Sobre si a taula es parlarà o no d'un referèndum, el ministre ha assegurat que aquesta no és la solució a la situació actual i que tampoc ho és l'autodeterminació. "La solució és que Catalunya es retrobi i que sigui clarament un lloc on els catalans considerin que tenen projectes en comú", ha defensat. Bolaños també ha desvinculat el desacord sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat amb la taula.

Des de Catalunya, Junts ja ha reaccionat a l'anunci assegurant que afegeix més incertesa a les incògnites vigents sobre la data i l'ordre del dia de la trobada i han afegit que l'absència de Sánchez a la reunió representaria un menyspreu a Catalunya. Fins que no s'aclareixi la presència o no de Pedro Sánchez, la formació no anunciarà els integrants de la seva part de la delegació catalana.

Esquerra Republicana ja va anunciar quins serien els seus: el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de la presidència Laura Vilagrà, i el responsable d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPere AragonèsPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut