Tatuatges per treure's de la pell el rastre de la violència masclista
La Bibi es tapa un tatuatge del seu maltractador (ccma)

Tatuatges per treure's de la pell el rastre de la violència masclista

A Desideratum Tattoo Studio tatuen de forma gratuïta totes les dones que hagin estat víctimes de violència masclista

RedaccióActualitzat

La violència masclista deixa cicatrius i marques a la pell que les dones que l'han patit volen eliminar com, per exemple, el nom del seu maltractador gravat al cos. A Desideratum Tattoo Studio tatuen de forma gratuïta totes les dones que hagin estat víctimes de violència masclista i que tinguin cicatrius o altres tatuatges i els vulguin tapar. Les ajuden a tancar el cercle, a passar pàgina.

Tatuatge social corrector ( Font:Desideratum Tattoo)

 

Des d'aquest centre expliquen que les dones que hi van tenen tants problemes i ho tenen tan complicat que poder tancar el cercle, per elles, és un alliberament. Algunes es volen esborrar el nom del maltractador que es van fer per voluntat pròpia o obligades, altres cicatrius o marques de talls que els hi ha fet... totes volen treure's les marques de la violència que han patit.

La Bibi és una supervivent de violència masclista, fa xerrades als instituts per explicar com se'n va sortir. Intenta fer net com pot. Ara es vol treure el rastre del seu cos, de la seva pell.

"La necessitat de treure'm aquest tatuatge és perquè el meu ex, el meu maltractador tatuava i em sento marcada, com si encara fos de la seva propietat perquè hi ha la seva marca a la meva pell. El fet de tapar-me aquest tatuatge farà que no tingui tan aquesta sensació que ell tenia el poder sobre mi."

La Bibi es tapa un tatuatge del seu maltractador (ccma)

 

Una de les tatuadores del centre, l'Irene Lazuen, explica que "aquests tatuatges són molt especials" per la seva càrrega emocional. ja que "venen directament relacionats amb un patiment molt important d'una persona."

"La idea és ajudar a superar, a tapar aquest patiment, aquest trauma, i començar una nova etapa. La responsabilitat que tenim és important."

 

Quan surten del centre les dones estan molt agraïdes perquè s'han alliberat una mica més i perquè han creat un vincle amb la tatuadora. Diuen que es genera una connexió molt intensa:

"T'abracen, t'estimen... perquè has format part de la seva regeneració personal i estan molt agraïdes. És tancar el cercle, és començar una nova etapa, és oblidar aquelles coses que estan desitjant tant oblidar... i home, et sents molt bé de formar part d'aquest canvi."

Tatuatge social corrector (Font: Desideratum Tattoo)

 

Expliquen que moltes demanen tatuatges relacionats amb l'alliberament:

"Vaig fer una noia que es volia tapar el nom de la seva exparella i em va demanar de fer una gàbia oberta on es veiés sortint un ocellet."

 

Reclama més suport social

La Bibi explica que no es fa net del tot fins que no arriba el judici i t'oblides d'ell per sempre. Ella fa 4 anys que espera judici després de patir maltractaments durant 9 anys. Denuncia que s'ha sentit molt sola en aquest procés i que ha rebut molt poca ajuda social:

"Jo havia entrat a l'hospital 270 vegades en 9 anys. Si tu que ets metge no ho vas veure... jo ho vaig veure quan vaig estar a punt de morir. Algú ho hauria d'haver vist abans que jo. Jo tinc denúncia i fa 4 anys que estic esperant el judici. Et penses que en aquests 4 anys el Manu no em podria haver matat?"

 

La Bibi assegura que la societat té molt assumida la violència cap a les dones.

"La societat ho té tan assumit... jo he sortit de casa meva sagnant, plorant com una desconsolada... i va sortir un veí i em va dir la propera vegada que et pegui no cal que cridis perquè jo no ho he de saber"

 

Després d'una agressió que gairebé la mata va dir prou. Fa anys que lluita per superar-ho i reclama més ajudes i suport per acompanyar les dones que viuen aquest malson.

 

Les violències masclistes: afecten 1 de cada 3 dones al món i l'OMS ja l'han catalogat de problema de salut global de proporcions epidèmiques.

ARXIVAT A:
8MFeminismeViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut