Barça

Tata Martino, nou entrenador del Barça per dues temporades

Tata Martino és el nou entrenador del Barça per a les pròximes dues temporades. El tècinc argentí ha arribat a un acord amb el club blaugrana per fer-se càrrec de l'equip en substitució de Tito Vilanova. L'acord definitiu està pendent de la redacció i la signatura del contracte. L'argentí, exentrenador del Newell's i de la selecció paraguaiana, arribarà dijous al matí a Barcelona i serà presentat a la tarda com a nou entrenador del primer equip del Barça.

Actualitzat
El tècnic argentí Gerardo "Tata" Martino (Rosario, 1962) s'ha convertit en el nou entrenador del Barça les pròximes dues temporades, en substitució de Tito Vilanova, que ha deixat el seu càrrec a causa de problemes de salut, segons ha anunciat el club a través d'un comunicat.

L'acord definitiu està pendent de la redacció i la signatura del contracte. L'argentí, exentrenador del Newell's i de la selecció paraguaiana, arribarà dijous al matí a Barcelona i serà presentat a la tarda com a nou entrenador del primer equip del Barça.

Martino, que va triomfar al capdavant de Newell's Old Boys, amb qui va guanyar el Torneig Final 2013, firmarà per a les dues pròximes temporades i ha estat l'elegit per l'estil de futbol que proposa, al davant de Luis Enrique Martínez, que, malgrat estar molt ben situat, té una relació contractual amb el Celta que ha impedit que tornés al Barcelona.

L'acord, pràcticament tancat ahir a la nit, s'ha concretat aquest dimarts i ha estat ratificat per la junta directiva en una reunió extraordinària que s'ha fet a casa del president del Barça, Sandro Rosell, en què el director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha informat sobre el perfil del tècnic.

L'argentí es va iniciar en el Brown d'Esculls i va passar posteriorment pel Platense i l'Institut de Córdoba argentins, però es va donar a conèixer internacionalment al Paraguai i com a seleccionador d'aquest país entre el 2007 i el 2011.
 
Gerardo Martino serà el quart entrenador argentí de la història del Barça. El primer va ser Helenio Herrera (1958-60 i 1979-1981), després va arribar Roque Olsen (1965-67) i l'últim va ser César Luis Menotti (1983-84), que va dirigir el Barcelona de Diego Armando Maradona.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut