Filera de balenes sobre la sorra de la platja de Tasmània
La meitat de les balenes estan vives (Reuters/NRE Tasmania)

Tasmània intenta salvar desenes de balenes encallades a la platja on ja en van morir 300

La meitat de les més de 200 balenes que han aparegut embarrancades segueixen vives i s'està intentant mantenir-les per poder tornar-les al mar

Una llarga filera d'unes 230 balenes pilot omple la sorra d'una platja a l'oest de l'illa de Tasmània, a Austràlia. Hi han aparegut aquest dimecres, encallades.

Segons el Departament de Medi Ambient de Tasmània, la meitat de les balenes --que sembla que són balenes pilot-- estan vives.

Un equip d'experts en conservació marina s'ha desplaçat a la platja per mirar de salvar-les. En les imatges difoses pel mateix departament, s'observa com les estan cobrint amb mantes i com hi llancen galledes d'aigua a sobre:

En tot cas, el comunicat afirma que "la resposta als embarrancaments en aquesta zona és complexa". Afegeix que, si cal, es demanarà ajuda a la ciutadania i recorden que les balenes són una espècie protegida, fins i tot quan estan mortes, i que està prohibit tocar-les.
 

El misteri dels encallaments 

Es dona el cas que, en aquesta mateixa platja, al port de Macquarie, fa just dos anys, unes 470 balenes pilot van quedar-hi encallades. D'aquestes, només un centenar van poder ser rescatades i tornades al mar.

A més, fa 24 hores, van aparèixer 14 catxalots morts després de quedar encallats en una platja de l'illa de King, també a Tasmània.

Malgrat que és habitual que aquests animals s'encallin a les costes del sud d'Austràlia, els experts no han aconseguit aclarir-ne els motius. Habitualment, però, s'atribueixen a malalties, errors de navegació, canvis sobtats a les marees, la persecució de depredadors o a condicions meteorològiques extremes.

 

ARXIVAT A:
Austràlia
Anar al contingut