Tarrés lloga per un euro el bar del poble per poder-lo reobrir: "És un servei bàsic"

L'Ajuntament, que el considera bàsic perquè hi ofereix diferents serveis, ha rebut sis propostes per gestionar l'equipament d'aquest poble de les Garrigues

Rut Camí CunilleraActualitzat

Fer el vermut al bar també vol dir fer tertúlia, fer vida social. És el que s'havia perdut durant un any i mig a Tarrés, a les Garrigues. Ara, però, s'ha recuperat. El Sindicat, el bar restaurant d'aquest poble d'un centenar d'habitants, acaba de reobrir després de licitar-se per només 1 euro.

"No es tracta només del bar, es tracta de veure't amb els amics i passar l'estona", explica Enric Ibars, veí del poble.

També el Jordi Arbós, que hi viu amb la seva família, diu: "Està bé tenir un lloc on poder fer el vermut, on poder fer un beure, ja que els diumenges es troba a faltar".

L'alcalde de Tarrés, Ramon Maria Arbós, creu que "és un servei bàsic, perquè no es disposa d'un altre bar o restaurant. A més, l'establiment ha d'ajudar a consolidar l'aposta turística del municipi".

El bar de Tarrés, conegut com el Sindicat, és un lloc de trobada del centenar de veïns
El bar de Tarrés, conegut com El Sindicat, és un lloc de trobada del centenar de veïns (CCMA)

De la gestió de veïns voluntaris a un projecte turístic 

El bar feia temps que estava tancat i des del setembre un grup de veïns voluntaris se'n feien càrrec els caps de setmana, però l'Ajuntament, que n'és el propietari, volia que fossin professionals els que n'agafessin les regnes.

Van rebre fins a sis propostes, i l'escollida ha estat la de l'Òscar Balsells, que així amplia el seu projecte vinculat amb les Garrigues.

Es tracta de la iniciativa turística Vall de Pedra, que compta amb circuits i rutes per la comarca, i que es poden fer, per exemple, a peu o en bicicleta. Ara, els esportistes que la fan poden parar al Sindicat de Tarrés per agafar energia, dinar i continuar l'itinerari. "Tenim una responsabilitat d'oferir als habitants un espai per venir aquí i veure la tele, fer el cafè, menjar o bé jugar a cartes. Estem a disposició del poble", argumenta Balsells.

Precisament, El Sindicat funciona com a equipament multiusos i també compta amb una agrobotiga, una petita biblioteca i diversos apartaments turístics. I és que el consistori, que volia el bar obert fos com fos, va decidir licitar-lo per un preu simbòlic: 1 euro.

I, a més, també assumeix el 75% de les despeses de llum i gas, perquè amb el local en funcionament, de retruc, també es promocionen els productes de les Garrigues amb el menú gastronòmic que ofereix l'Òscar.  

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut