Pla mitjà on es pot veure l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, treballant amb el seu ordinador, el 25 d'agost de 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà on es pot veure l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, treballant amb el seu ordinador, el 25 d'agost de 2020. (Horitzontal)

Tàrrega suspèn les activitats culturals durant els propers 15 dies davant l'augment de casos positius

Actualitzat

ACN Tàrrega.-L'Ajuntament de Tàrrega ha determinat la suspensió dels seus actes culturals i socials durant els propers quinze dies, fins al 7 de setembre, davant l'augment significatiu de contagis de covid-19. D'aquesta manera es vol ajudar a reduir la interacció social i frenar la propagació del virus. Segons dades del CAP, en una setmana s'han sumat 28 nous casos i es dobla així la xifra registrada la setmana anterior. Altres municipis de Ponent també han anunciat en les darreres hores la suspensió de festes majors i actes culturals davant les noves mesures del Govern. Es tracta d'Alcarràs, les Borges Blanques, Cervera, Juneda o Benavent de Segrià, entre d'altres.

Des del CAP de Tàrrega s'ha insistit que es tracta de casos que ja es trobaven aïllats (molts són persones que van tenir contacte amb positius ja detectats) i s'estima, per tant, que s'hagi pogut tallar la cadena de contagis. Els principals focus de transmissió han estat majoritàriament reunions familiars i d'amics. La mitjana d'edat de les persones afectades ronda els 40 anys.L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha fet una nova crida a la prudència, la responsabilitat i la implicació de la ciutadania. En aquest sentit, ha subratllat la importància de complir amb les mesures de seguretat com dur mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància. Segons Pijuan, la situació actual a Tàrrega "és complexa i cal mantenir al màxim les mesures de prevenció per evitar rebrots". L'alcaldessa també ha explicat que la xifra de casos positius acumulats al municipi puja a 267 i aquest dimarts Tàrrega ha esdevingut la capital de comarca amb el risc de rebrot més alt de Catalunya, situant-se en 733,21.Ja s'ha emès el corresponent decret d'alcaldia que fixa la suspensió de la programació cultural organitzada des de l'ens, mesura que també s'ha fet extensiva a les activitats convocades per les entitats a la via pública i espais municipals. Així mateix, la Policia Local augmentarà el nombre d'efectius i intensificarà els controls per evitar aglomeracions de gent jove en horari nocturn. Les activitats suspeses són el concert de Carlitos Miñarro i Aaron & Joaquín el dijous 27 d'agost; l'audició de sardanes amb la Cobla Tàrrega el divendres 28 d'agost; i la inauguració d'una exposició sobre Pedrolo el dijous 3 de setembre. El consistori també ha comunicat als pobles d'Altet i El Talladell la necessitat de suspendre les seves festes majors per motius de seguretat sanitària. També s'ha notificat als Amics de l'Arbre la cancel·lació del 50è aniversari de la trobada de la imatge de Sant Eloi el dissabte 29 d'agost. D'altra banda, queda anul·lada la cursa de BTT prevista per als dies 29 i 30 d'agost. Per la seva banda, Òmnium Segarra - Urgell ja ha fet pública la suspensió de la seva trobada 'Òmnium en ruta' de dissabte 29 d'agost. L'Ajuntament avaluarà durant els propers dies, segons l'evolució de la pandèmia, les possibles afectacions en el calendari pel que fa a actes programats posteriorment al 7 de setembre.

Anar al contingut