Pla obert de la presentació del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 a l'Ajuntament de Tàrrega, el 26 de febrer del 2019. (Horitzontal)
Pla obert de la presentació del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 a l'Ajuntament de Tàrrega, el 26 de febrer del 2019. (Horitzontal)

Tàrrega serà el primer municipi de Lleida on es desplegarà el Pla Educatiu d'Entorn 0-20 del Govern

ACN Tàrrega.-Tàrrega serà el primer municipi lleidatà on es desplegarà la nova fase del Pla Educatiu d'Entorn 0-20, que potenciarà la participació de tot l'àmbit comunitari en la formació d'infants i joves. El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Tàrrega desenvoluparan accions per acompanyar l'alumnat en el seu itinerari d'aprenentatge, dins i fora de l'aula. L'objectiu principal és garantir l'assoliment de competències bàsiques per part dels joves, l'èxit educatiu i la plena integració social. A més de Tàrrega, el Pla Educatiu d'Entorn 0-20 també s'implantarà com a iniciativa pilot a Ripoll, Sant Vicenç dels Horts, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat. La voluntat del Govern és fer extensiu aquest programa pròximament a altres municipis del territori català.

La nova fase del Pla Educatiu d'Entorn presenta dues novetats en relació amb el programa que ja s'aplicava a Tàrrega des de l'any 2005 als alumnes de primària i secundària (de 3 a 16 anys). D'una banda, s'amplia la franja d'edat, i també s'incidirà en els espais familiars i llars d'infants de 0 a 3 anys i fins a l'educació post obligatòria, o sigui fins als 20 anys. Paral·lelament, també es crearà un servei d'orientació comunitària que detectarà possibles dificultats d'aprenentatge i farà un seguiment personalitzat de cada alumne. La finalitat és garantir la continuïtat dels joves en els cicles formatius o la seva inserció en el món laboral. El servei d'orientació comunitària s'efectuarà mitjançant la contractació de dues persones que desenvoluparan tasques d'assessorament i dinamització.Treball en xarxa amb els centres, les famílies i el teixit associatiuEl Pla Educatiu d'Entorn 0-20 també vetllarà per la convivència i la cohesió social d'infants i joves treballant en xarxa amb els centres, les famílies, els esplais, les entitats i les associacions de Tàrrega. El director general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Ramon Simon, ha explicat que "cerquem la implicació de tots els agents comunitaris del territori en favor d'un model d'ensenyament inclusiu". "Treballem per un model educatiu d'acompanyament que garanteix el futur de les persones", ha afegit.Presentació a la Casa Consistorial de TàrregaRamon Simon ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 a Tàrrega. L'acte, celebrat a l'Ajuntament, ha aplegat representants de la comunitat educativa, social i associativa de la capital de l'Urgell. La trobada ha estat encapçalada per l'alcaldessa Rosa Maria Perelló, la qual ha encoratjat a participar de forma activa en aquesta iniciativa pionera a Catalunya. També ha recordat que Tàrrega ja va ser una de les primeres localitats catalanes a sumar-se al Pla Educatiu d'Entorn l'any 2005, mostrant "la seva sensibilitat per les accions d'àmbit educatiu".

Anar al contingut