Cartell del Carnestoltes a Tàrrega
Cartell del Carnestoltes a Tàrrega
Tàrrega

Tàrrega no permet que el Rei Carnestoltes faci el discurs des del balcó de l'Ajuntament

El consistori no vol que el Rei Carnestoltes surti al seu balcó perquè no està d'acord amb la temàtica que s'ha escollit enguany per a la festa, que recorda els aldarulls de la Fira del Teatre del 1991

RedaccióActualitzat

El Rei Carnestoltes de Tàrrega farà aquest dissabte el seu discurs des de la plaça Major, però no des del balcó de l'Ajuntament. El consistori s'ha negat a cedir-lo perquè no està d'acord amb la temàtica que l'entitat organitzadora, Agrat, ha escollit enguany per a la festa, que recorda els aldarulls de la Fira del Teatre del 1991. Hi va haver desenes de detinguts i fins i tot es va calar foc a l'Ajuntament.

L'equip de govern encapçalat per l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, també va decidir retirar el logotip del consistori del cartell, que té com a lema "Tifadelteatre, 25 anys de la cremà".

Xifres rècord de participació

El Carnaval de la capital de l'Urgell ha arribat a xifres rècord: 74 comparses i 1.600 persones inscrites. I també ha hagut de buscar una alternativa per fer al discurs del Rei de la festa, en els últims anys el balcó de l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, s'ha refermat en la decisió de fer evident el malestar del consistori pel fet que Agrat triés per fer mofa d'un tema sensible, ja que els fets de setembre del 1991 van deixar desenes d'afectats amb danys personals i materials.

Considera que ha estat "de mal gust" i que "s'han traspassat línies vermelles" i també lamenta que l'associació no volgués fer cap modificació dels seus plantejaments un cop l'Ajuntament va mostrar el seu desacord.

Per això l'alcaldessa convida l'entitat, encarregada de l'organització de la festa els últims cinc anys, a "fer una reflexió" sobre la manera que han actuat i si convé evitar que situacions com aquesta es repeteixin.

Per la seva banda, des d'Agrat, un dels membres de la comissió del Carnaval, Jaume Mora, assegura que l'equip de govern municipal n'ha fet un gra massa perquè simplement van considerar que "estaria bé que es parlés d'un tema que fins ara ha estat tabú".

A més, la intenció de l'organització és la de reivindicar una fira del teatre "més popular i més de teatre de carrer", com es feia els primers anys. Els aldarulls del 91 es consideren un punt d'inflexió a partir del qual el certamen hauria derivat cap a un vessant més "comercial".

Tot i que l'Ajuntament ha retirat el logotip del cartell i s'ha negat a cedir el balcó del consistori, Perelló recorda que, aquest any, la festa ha vist incrementat un 25% el seu pressupost, fins als 13.400 euros, i compta igualment les infraestructures i la brigada municipal.

Anar al contingut