La geganta Frida per Santa Tecla
La geganta Frida per Santa Tecla
Tarragona

Tarragona presenta la Frida, la primera geganta adaptada a persones amb discapacitat

RedaccióActualitzat

Tarragona ha presentat, coincidint amb les festes de Santa Tecla, un nou membre de la família de gegants de la ciutat. La nova geganta es diu Frida i és la primera que està adaptada perquè la puguin portar persones amb alguna discapacitat. La poden portar persones que van amb cadira de rodes, i també persones sordes o cegues.

La geganta s'ha inspirat en la figura de la pintora mexicana Frida Khalo i vol estendre els valors i l'exemple de lluita que Kahlo representa. La pintora va tenir poliomielitis i, després d'un greu accident, gairebé no tenia mobilitat. La seva obra explica clarament el dolor físic i mental que això li suposava.

La Frida és una geganta de més de 3 metres vestida amb un vestit típic mexicà i porta un mico a l'espatlla.

Per Begoña Floria, tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, la geganta Frida neix de les ganes de "fer visibles" les persones amb discapacitat i que puguin gaudir de la festa d'una forma més propera:

"Les ganes de visibilitzar tota aquesta gent que també té ganes de viure la festa i ho fa amb unes circumstàncies diverses. Són col·lectius molt diversos dins la discapacitat."


La Frida té una estructura de fusta que permet adaptar-se a una cadira de rodes. A més, uns braços articulats que es fixen a la cadira de rodes li permeten ser impulsada amb precisió.

Tot el món geganter ha reservat per a la Frida un lloc de privilegi dins el seguici de dissabte de les festes de Santa Tecla, darrere dels gegants centenaris de la ciutat. També ha estat convidada a la trobada gegantera de les festes de la Mercè de Barcelona.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut