La Generalitat va declarar la processó dels armats Festa Tradicional d'Interès Nacional (ACN/Laia Poblado)

Tarragona, entre les 20 millors ciutats del món per visitar durant la Setmana Santa

La revista especialitzada en viatges Travelmag destaca la ciutat com un dels punts més interessants aquests dies, al costat d'Itàlia o les Filipines

RedaccióActualitzat

Tarragona és una de les 20 millors ciutats del món per viure-hi la Setmana Santa i la primavera. Així ho estableix, almenys, el rànquing que ha fet la revista especialitzada en viatges Travelmag.

La processó dels armats és l'element clau que ha valorat la publicació. Diuen que el caire històric i únic de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist fa que la ciutat sigui digna d'aquest reconeixement.

La recuperació del passat romà és un dels distintius de la Processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant en el qual els armats repliquen els passos de la passió i mort de Crist. Segons l'Ajuntament de Tarragona, n'hi ha referències des de l'any 1550.

Els soldats fan un recorregut per diferents punts de la ciutat en una solemne i antiquíssima tradició. La comitiva l'encapçala el capità Manaies, 32 armats, mitja dotzena de tambors i trompeta, que formen una cohort romana.

Els armats de Tarragona durant la Processó del Sant Enterrament (ACN/Mar Rovira)

Tot plegat, per anticipar l'inici de la processó que comença a la plaça del Rei i recorre el nucli històric per arribar a l'Eixample. En la desfilada, hi intervenen dinou passos, la majoria portats a l'espatlla i pertanyents a les onze entitats que formen part de l'Agrupació.

La Generalitat va declarar la processó Festa Tradicional d'Interès Nacional.

Altres celebracions que remarca Travelmag són la Setmana Santa a San Fernando, a les Filipines, on es recreen crucifixions al Maleldo. Els focs artificials de l'Scoppio del Carro a Florència, a Itàlia, és una altra de les recomanacions.

 

ARXIVAT A:
CulturaReligióCultura popular
Anar al contingut