Tarragona autoritza, amb restriccions, els actes de la Diada a la Part Alta

El consistori prohibeix els inflables per als nens, demana un entarimat més reduït i exigeix que la música sigui més suau
Tarragona autoritza, amb restriccions, els actes de la Diada a la Part Alta
Tarragona

Tarragona autoritza, amb restriccions, els actes de la Diada a la Part Alta

El consistori prohibeix els inflables per als nens, demana un entarimat més reduït i exigeix que la música sigui més suau
Redacció Actualitzat
11 de setembre del 2016 a Tarragona

11 de setembre del 2016 a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha resolt autoritzar, "parcialment", les activitats previstes per celebrar la Diada a la Part Alta de la ciutat que organitzen les entitats ciutadanes sota la Coordinadora Onze de Setembre. 

En un comunicat municipal, l'alcalde accidental, José Luis Martín, ha signat aquest divendres al matí un decret pel qual "s'autoritza tot", però amb "excepcions".

Aquestes són: d'una banda, els inflables que es consideren "inadequats" per garantir la "protecció del patrimoni"; l'entarimat des d'on es fan els parlaments, que es demana de "dimensió més reduïda"; i finalment abaixar el volum de la música als "límits propis de la música de fons ambiental, tal com demana el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives" aprovat a finals del 2016.

L'Ajuntament de Tarragona ha notificat "telemàticament" i telefònicament la resolució a l'entitat jurídica que havia formulat la petició del permís en representació de la Coordinadora, l'Associació Espais de Debat i Acció, i ha desconvocat finalment la reunió del pròxim dia 9 que havia de servir per solucionar i trobar una sortida negociada al conflicte.

Així ho ha confirmat el regidor d'Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, Josep Acero del PP, que ha negat de forma reiterada cap motivació "política" en la decisió denegatòria inicial de l'Ajuntament i ha circumscrit l'actuació municipal a l'àmbit "tècnic".

La coordinadora Onze de setembre estudiarà les limitacions

Des de la Coordinadora Onze de Setembre, la seva portaveu, Roser Calaf, ha mostrat la seva satisfacció pel canvi de parer de l'Ajuntament, però ja ha avançat que estudiaran les limitacions imposades abans de pronunciar-se de forma molt concreta.

Posa en dubte que la coral d'una vintena de persones que ha d'actuar pugui situar-se dalt d'una tarima reduïda i el límit de decibels que se'ls imposa.

En el context de la negativa municipal, recorden des de la Coordinadora, es trobaria un intent de l'Ajuntament d'instrumentalitzar les reivindicacions dels veïns de la Part Alta, que reclamen limitar les activitats més sorolloses, per aconseguir els seus propis objectius. De fet, la Plataforma Farts de Soroll ha mostrat el seu suport a la celebració d'aquests actes l'Onze de Setembre al mateix lloc on tenen lloc des de fa vuit anys.

L'entitat continua reiterant que en cap cas plantejaran el trasllat dels actes de la Diada a un altra zona que no sigui la de la Part Alta on se celebren des de fa vuit anys: les escales de la Catedral, el carrer Merceries i una petita part de la plaça del Fòrum.

Malgrat tot, Calaf es mostra sorpresa davant el procediment i la reacció de l'Ajuntament, a qui van acusar d'actuar amb motivacions polítiques per animadversió del govern municipal, PSC, PP i ex-UDC,  al procés i la consulta de l'1-O.

"No entenem que hagi hagut de sortir a la llum pública perquè es desencalli el tema".