Tarda més estiuenca, però encara amb alguns núvols

Dimarts fem un nou pas cap a l'estabilitat i la canícula típica de l'estiu, però encara no és un dia assolellat del tot. Els núvols baixos de la costa, i les nuvolades de tarda al Pirineu, fan la guitza. Farà calor i xafogor. Dimecres, encentarem un breu període canicular.

Actualitzat

L'estiu tímid que hem tingut fins ara, amb un ambient més fresc del normal, comença a ser més descarat a partir d'aquest dimarts, amb més presència del sol i una mica més de calor i xafogor. Malgrat això, el temps estiuenc encara no es manifesta amb tota la seva potència. Hi haurà alguns elements que faran la guitza.

Núvols costaners i nuvolades de tarda

El primer d'aquests factors discordants ha estat l'acumulació d'alguns núvols baixos a la costa, més compactes cap a la costa Brava i més trencats i dispersos a la Central i la Daurada. També els núvols baixos que resisteixen des de fa dies a punts d'interior del nord-est. A la resta, el matí ha estat de cel assolellat, fins i tot al Pirineu.

A la tarda, esperem més núvols d'evolució. Hi haurà una petita entrada d'aire fred en altura, que ajudarà a fer créixer les nuvolades al Pirineu i a punts de muntanya del nord-est. No es descarten algunes gotellades molt minses, potser algun xàfec puntualment més abundant cap a l'entorn de la Garrotxa o el Ripollès. A la resta, es mantindrà l'ambient més assolellat, sempre matisat pels núvols residuals a punts del nord-est o, de manera més local, a la costa.

Un punt més de calor

L'escalada de les temperatures començarà amb un pas irregular. A la costa, es notarà la xafogor, més que no pas l'augment real de la temperatura. Fins i tot, a la costa Daurada les temperatures poden baixar un pèl, només per agafar embranzida, a causa del canvi del mestral a marinada.

El sol farà pujar els termòmetres al Pirineu, i a la resta del territori també esperem temperatures una mica més altes, amb un ascens més notable a les comarques d'interior de Barcelona i Girona. Els valors extrems s'enfilaran cap als 34 o 35 ºC. Les mínimes han estat més baixes, tret d'alguns punts del nord-est.

Al País Valencià, també esperem algunes nuvolades de tarda a les muntanyes del nord. A les Balears, temps tranquil i calorós, amb núvols d'evolució a Mallorca.

I els pròxims dies...

El canvi cap a l'estiu més marcat s'accentuarà. Dimecres, les temperatures mínimes i màximes pujaran gairebé arreu i la calorada ja es farà sentir de valent. Entre dijous i divendres arribarem als màxims de calor, però durant el cap de setmana la canícula anirà de baixa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut