Tarda de sol i calor, amb alguns núvols prims

Dissabte hem encetat un cap de setmana de sol en general, tot i que condicionat per la formació de bancs de boires i núvols baixos a la costa. La calor d'estiu arriba de ple, amb els valors més alts de l'any en molts indrets d'interior. Diumenge, farà encara més calor però hi haurà més risc de boira.

Actualitzat

Dissabte es mantindrà la configuració atmosfèrica dominada pels dos grans centres d'acció antagònics, la gran pertorbació atlàntica i l'anticicló que s'allargarà des del centre i est  d'Europa cap al nord d'Àfrica. Aquesta és una configuració típica que es tradueix en l'arribada de masses d'aire càlid africà. La isoterma dels 20ºC està gairebé damunt nostre, a uns 1.500 metres d'altura.

Sol, núvols prims i boira costanera

El matí ha estat marcat per l'aparició de bancs de núvols baixos o boires al litoral, sobretot a la Costa Brava, la zona del delte de l'Ebre i, eventualment, la costa Central.  A la tarda es veuran més desfetes, però tornaran al final del dia. De manera independent, també hem vist alguns núvols prims, que  han arribat a Catalunya després de generar-se al Sistema Ibèric.  Aquests núvols deixaran el cel enteranyinat encara aquesta tarda, cap a la Catalunya Central i el nord-est.  Al Pirineu occidental creixeran núvols d'evolució. Grans clarianes dominaran a la resta.

La tarda més càlida del que portem d'any

L'estiu s'acostarà una mica més de la mà d'unes temperatures més altes. S'assoliran les màximes més altes des de principis d'any, amb valors de fins a 34 o 35 ºC en alguns punts de Ponent. Totes les comarques de l'interior superaran fàcilment els 30ºC. Les mínimes han pujat gairebé arreu, entre 1 i 4ºC. Han baixat una mica a les Terres de l'Ebre. Destaquem valors al voltant dels 17ºC a punts de ponent i del sud.

El vent de sud-est bufarà moderat a l'interior de Tarragona i a punts de Lleida durant les hores centrals del dia. Els cops de vent del sud seran puntualment forts al Pirineu occidental. A primera hora de la tarda, els registres arribaven als 101 km/h a Lac Redon, 81 a Certascan o 60 a Rasquera, segons les dades del SMC i AEMET.

Al País Valencià i les Balears farà més calor i el cel es veurà més assolellat. En el cas de les illes, les temperatures superaran àmpliament els 30 graus en alguns indrets.  Més risc de núvols baixos cap Eivissa i Formentera al final del dia.

Diumenge, màxim de calor

La calor arribarà probablement al seu màxim a l'interior, amb un ambient tòrrid al migdia a totes les comarques.  El temps serà molt estable i assolellat, tot i que hi haurà més risc de boira costanera. De cara al vespre esperem l'arribada d'una banda de núvols des del sud.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut