Tarda de núvols i clarianes i ambient de tardor

Gaudiu de l'ambient de tardor, perquè l'hivern s'acosta a gambades

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps farà un tomb durant els pròxims dies. Poc haurem gaudit de l'ambient de tardor que, almenys, ha coincidit amb la castanyada i Tots Sants. L'ambient d'hivern és a tocar; arribarà diumenge i ens acompanyarà tota la setmana que ve. Divendres és un dia de traspàs abans no arribi el contundent canvi de temps en dues fases.

Els núvols avancen

Hem tingut un matí de núvols baixos i boires a les planes de Girona, a la costa Brava i al litoral, entre els deltes del Llobregat i l'Ebre. A la resta del país, teranyines de núvols alts que han arribat des del sud i l'oest i han filtrat la llum del sol.

Al llarg de la tarda, la nuvolositat continuarà entrant des de l'oest i el sud, tot i que haurà ullades de sol transitòries. Molts d'aquests núvols seran prims i no taparan del tot el sol. Hi haurà núvols una mica més compactes, de forma puntual, per la costa i el Prelitoral. Serà durant la nit quan arribaran núvols més gruixuts, fins i tot amb algun ruixat de matinada.

Ambient suau

Recordeu les temperatures agradables de divendres, perquè trigarem molt de temps a tornar-les a tenir. El vent de sud, que va al davant de la pertorbació, afavorirà un ambient suau arreu del país i a totes les cotes. Estarem sota una massa d'aire suau, a uns 12 ºC a uns 1.500 metres, que es traduirà amb màximes que rondaran els 24 ºC als indrets més càlids del país.

I el cap de setmana...

La recta final de la setmana es presenta moguda. Dissabte amb pluges, i diumenge, amb ventades, nevades al Pirineu i caiguda de les temperatures. Penseu que dels 12 ºC a uns 1.500 metres de divendres passarem a valor de 0 ºC, diumenge. L'hivern entrarà a casa sense trucar a la porta.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut