Tarda amb sol i algun ruixat abans d'un diumenge més insegur

El cap de setmana ha començat amb un temps força estable, amb molt de sol i algunes boires. A la tarda, es manifestaran els primers símptomes de canvi de temps, amb l'aparició de més nuvolades i alguns ruixats derivats de la proximitat d'un front. Diumenge, es complicarà una mica més la situació meteorològica i els ruixats seran localment intensos.

Actualitzat

Dissabte, l'anticicló responsable del temps estable de les últimes hores es trenca per la meitat. Una pertorbació avança des de les illes britàniques cap a la façana occidental d'Europa i porta un front associat. A Catalunya, els canvis seran poc significatius en primera instància i es notaran més diumenge.

Matí per aprofitar

Un dia més, el matí ha estat de cel assolellat a bona part del territori. Tot i això, també s'han repetit els bancs de boira a les fondalades d'interior, sobretot al nord de la depressió Central i a punts del Pirineu. També s'han vist alguns núvols baixos al sud de la costa Daurada.

Tarda amb més núvols

L'estat del cel serà més canviant a la tarda. Creixeran nuvolades a punts del Pirineu, prepirineu, prelitoral i nord-est, amb l'aparició d'alguns ruixats poc abundants, sobretot a les comarques d'interior del nord-est. De cara al vespre arribarà la cua del front, en forma de banda de núvols alts i mitjos que creuarà el país d'oest a est. Els núvols més compactes ja deixaran les primeres precipitacions cap a la vall d'Aran al final del dia. El canvi de temps s'acabarà de concretar de cara a diumenge.

Temperatures amb pocs canvis

No hi haurà grans canvis en les temperatures: màximes i mínimes assoliran valors similars als de divendres. Les mínimes han baixat algunes dècimes a molts indrets. Només han pujat de manera puntual en alguns indrets del Pirineu. Els valors més baixos, també al Pirineu, han caigut fins als 3 graus, com ara a Boí. Les màximes que continuaran força suaus en general, amb valors extrems a tocar dels 29ºC, sobretot a punts de les Terres de l'Ebre.

Al País Valencià i les Balears, el cel també s'ha vist força assolellat al matí. A la tarda, més núvols d'evolució i risc d'alguns ruixats a punts d'interior.

I per diumenge...

El temps s'acabarà de complicar, amb la formació de nous ruixats i tempestes, més probables i abundants a les comarques de Barcelona, Girona i nord de Tarragona. Tindrem estones de mestral i tramuntana, i les temperatures diürnes baixaran de manera més clara a les comarques pirinenques i allà on descarreguin els ruixats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut