Tortosa

Tants dubtes com esperances per la fase 1 a Tarragona i les Terres de l'Ebre

Les mesures pel desconfinament obliguen a repensar negocis

Víctor SorribesActualitzat
A Tarragona i a les Terres de l'Ebre celebren el pas a la fase 1 del desconfinament, a partir de dilluns que ve, 11 de maig, segons la proposta que ha fet la Generalitat i que ha de confirmar el govern espanyol. Era una reclamació unànime. La desescalada, però, comporta tantes esperances com dubtes. I, en alguns casos, també repensar el negoci.

Al restaurant El Parc, de Tortosa, s'han reinventat i han reobert esta setmana oferint menjar per emportar-se i plats precuinats. Dilluns també podrien obrir la terrassa, però esperaran a saber-ne les condicions, com explica la xef, Laia Ferrer:

"Diumenge a la nit prendrem una decisió quan estigue ben clar totes les característiques en les que podrem obrir i tot. Tant ha de ser per a uns com per als altres, perquè no ho tenim gens clar."

Al Forn de la Canonja, també a Tortosa preparen el projecte perquè l'Ajuntament els autoritze l'ampliació de la terrassa perquè hi càpiguen més taules i els surten els números. Però caldrà que la gent s'anime a sortir. Oriol Forner, copropietari del restaurant

"És una incògnita total com pot anar. La gent té ganes de sortir, natros tenim ganes d'obrir. Hem estat molt de temps parats, tothom, i la il·lusió de tornar a obrir i a engegar tot, està".

 

Els restaurants i hotels que depenen dels turistes encara no tornaran a l'activitat, com comenta Xavier Guàrdia, de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona:

"El tema de la mobilitat encara està com està i, amb les fronteres encara tancades, no tenim, podríem dir-ne, un gruix de client prou important. Crec que haurem d'esperar a desenvolupar-ho millor i que hi hagi altres fases de desconfinament."

 

La Rambla Nova de Tarragona, on creixerà l'activitat comercial a partir de dilluns
A Tarragona creixerà l'activitat comercial a partir de dilluns

Unes quantes botigues ja atenen clients amb cita prèvia. Dilluns podran obrir al públic. Salva Minguella, president de l'associació de comerciants Via T de Tarragona, està convençut que l'obertura serà massiva:

"A partir del dilluns, jo crec que ja serà el 90 o el 100%, perquè tothom amb qui estem parlant, dilluns ja vol obrir."

Dilluns, els veïns del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, les regions amb menys casos confirmats de coronavirus, podran tornar a seure en una terrassa, entrar en una botiga o anar a missa, però del que tenen més ganes és de tornar a vore amics i familiars.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut