Els bombers treballant en l'incendi del carrer Rosselló de Barcelona (Laura Fíguls/ACN)

"Tanqueu la porta al foc", el vídeo d'un bomber en un pis cremat t'explica com salvar-te

Es veu el bon estat en què queda una habitació tancada en contrast amb la destrucció total de la resta de l'habitatge

RedaccióActualitzat

El vídeo d'un bomber de Barcelona gravat per ell mateix on ensenya els efectes d'un incendi recent en un pis de Barcelona s'ha viralitzat a les xarxes socials. Tal com explica ell mateix, l'objectiu de la gravació és mostrar de manera pràctica per què cal fer cas de les indicacions recomanades pel cos.

Així, en el vídeo es pot veure la diferència entre l'estat en què queda la major part del pis on hi ha hagut l'incendi, greument afectat per les flames i el fum, i l'estat d'una habitació que ha quedat tancada, on pràcticament no hi ha cap afectació ni rastre del foc.

El bomber insisteix que el més recomanable en cas de viure un incendi d'aquestes característiques en un pis és tancar-se en una habitació, trucar al 112 i obrir la finestra exterior per alertar d'on s'està confinat quan arribin els bombers. També afirma que moltes morts es produeixen "per intoxicació de fum durant la fugida".

Restes del foc en el balcó del pis on hi va haver l'incendi (Laura Fíguls/ACN)

El Departament d'Interior i els Bombers publiquen regularment vídeos didàctics sobre el comportament del fum i consells a seguir en cas de patir un incendi a casa.


Un dels vídeos pioners en aquest sentit va ser el que van fer els Bombers de Barcelona ja fa gairebé 18 anys. Un vídeo destinat als més petits, amb consells sobre com actuar en cas de patir un incendi a casa.


Un incendi sense ferits greus

L'incendi gravat pel bomber es va declarar el 29 de novembre passat a primera hora del matí en un pis de la segona planta del carrer Rosselló de Barcelona. A conseqüència de les flames, fins a deu persones van haver de ser ateses, set de les quals van ser traslladades a un hospital, si bé en estat lleu.

 

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut