Tanquen un taller clandestí que fabricava narcollanxes per transportar haixix

La policia ha desarticulat una organització criminal que fabricava aquestes embarcacions per al narcotràfic i ha detingut 22 persones

Redacció/ACNActualitzat

Un taller de Pontevedra fabricava embarcacions d'alta velocitat, més ràpides que les de la policia, per fer entrar haixix a Espanya. La Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, ha desarticulat una organització criminal que fabricava aquest tipus de barques, conegudes com a narcollanxes.

L'organització tenia ramificacions en altres regions de l'Estat, com la Corunya, Salamanca, Madrid o Barcelona, i també a Portugal.

El grup estava especialitzat en la fabricació, la posada en marxa i la custòdia de les embarcacions d'alta velocitat, que es consideren il·legals. De fet, tenir aquesta mena de vaixells es considera un delicte de contraban des del 2018.

L'organització criminal fabricava una mena de llanxes que són il·legals i que valen més de 300.000 euros (Policia Nacional)

Les narcollanxes, d'uns dotze metres d'eslora, un cop equipades valen més de 300.000 euros i poden traficar amb unes quatre tones d'haixix en cada trajecte que fan.

L'organització les utilitzava per al sud del país

S'han detingut 22 persones i s'han practicat 27 escorcolls en domicilis i ubicacions que utilitzaven els investigats. L'organització posava les embarcacions al mar en diferents punts de l'Estat i les feien servir per al sud del país.

En l'operació s'han localitzat més de vint llanxes en diversos estats de finalització, sis de les quals estaven a punt de ser utilitzades per al transport de droga.

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesGuàrdia CivilPolicia NacionalAgència Tributària
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut