L'ACA ha senyalitzat la zona del pantà per restringir l'accés de persones
L'ACA ha senyalitzat la zona del pantà per restringir l'accés de persones (ACA)
Vilanova de Sau, Osona

Tanquen tres setmanes els accessos al pantà de Sau per evitar l'allau de visitants

La mesura s'ha pres per raons de seguretat, però també vol evitar col·lapses de trànsit i facilitar els treballs de transvasament d'aigua cap a Susqueda

RedaccióActualitzat

Els accessos a l'embassament de Sau quedaran restringits tres setmanes per impedir l'afluència de turistes i facilitar els treballs que s'estan portant a terme per reduir la densitat de peixos arran de la transferència d'aigua cap a Susqueda.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en coordinació amb la Diputació de Barcelona, ha decidit limitar la circulació de persones en aquest indret de la comarca d'Osona indicant-ho en dos punts: a la carretera per accedir al pantà, a la rotonda de la BV-5215, a Folgueroles, i a l'aparcament que hi ha abans d'arribar a la presa.

L'objectiu és restringir l'accés a la zona de l'embassament per evitar col·lapses de trànsit i problemes tant per als habitants de la zona com per als treballadors implicats en els treballs que s'estan fent a l'embassament per preservar la qualitat de l'aigua en l'episodi de sequera.

 

Clausura de les activitats d'oci a l'entorn  

La mesura s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Sau. A banda del tancament dels accessos, també quedarà prohibit l'accés a l'aparcament que hi ha a prop del campanar de Sant Romà de Sau.

Ahir, el Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona també va decidir tancar l'accés al punt d'informació i a l'àrea d'esplai del pantà al·legant motius de seguretat arran de l'actuació de l'ACA.

L'accés a menys de 100 metres de la làmina d'aigua arran de la presència de fang, pot provocar que la gent pugui quedar-hi atrapada. En les dues últimes setmanes, s'havien incrementat molt els visitants que volien veure la retirada dels peixos i també el baix nivell de l'aigua.

Segons la Diputació de Barcelona, les actuacions han comportat "la inhabilitació d'algun dels elements fonamentals dur a terme la regulació de l'accés motoritzat a la vall de Sau".

 

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut