La figura de la porta va donar el nom popular a les galeries (CCMA/Núria Balaguer)

Tanquen les icòniques galeries del camell del carrer Portaferrissa de Barcelona

La figura de la porta ha donat el nom popular a les galeries El Mercadillo, que van ser famoses per la roba alternativa als anys 80

Actualitzat

Tribus urbanes de tota mena han anat a buscar roba original a les galeries del camell, al número 17 del carrer Portaferrissa de Barcelona, que tanca després de gairebé mig segle, amb l'agreujant de la pandèmia.

El nom venia de la figura d'un camell de fibra de vidre que sempre presidia l'entrada del local, que va obrir el 1975, tot i que el nom oficial era El Mercadillo. L'original el van robar i el van substituir per un altre, que ara han venut, per ajudar a pagar els deutes.

El pic d'esplendor de les galeries, mig amagades al carrer Portaferrissa, va ser als anys 80, quan van agafar fama per la roba alternativa i complements que llavors eren molt difícils de trobar a d'altres llocs.

Els últims clients i curiosos s'han acostat a acomiadar-se d'El Mercadillo

Aquest dissabte, aprofitant les últimes hores amb les portes obertes, s'hi han acostat alguns clients, sobretot de fa anys, que recordaven quan hi anaven d'adolescents a buscar unes botes Martens o unes vambes John Smith, que llavors no es veien a altres botigues de Barcelona. També l'han recordat a les xarxes.

Deute perdonat

Les tres botigues que encara hi havia a les galeries i el bar El Jardí, al celobert de la primera planta, no han pogut pagar el lloguer que havien acumulat durant la pandèmia i han pactat amb la propietat abandonar la finca a canvi de perdonar-los el deute.

La crisi de la Covid ha fet molt mal a molts negocis i s'ha notat especialment a zones, com Ciutat Vella, que depenen més del turisme. L'associació de comerciants Barna-Centre reclama un pla específic per evitar el degoteig de locals amb personalitat pròpia que han anat tancant. "Amb tot el tema de la Covid no tenim ni per pagar els llums de Nadal", ha dit el vicepresident Xavier Cotett, a Catalunya Ràdio.

Ara, a Portaferrissa, hi ha 51 comerços i 13 estan tancats amb el cartell de "per llogar".

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut