La platja gran del Port de la Selva
La platja gran del Port de la Selva (Ajuntament del Port de la Selva)

Tanquen les dutxes de les platges del Port de la Selva per estalviar aigua

Les mesures d'estalvi són el pas previ al drecret de sequera, en què es podrien establir sancions per l'incompliment de les restriccions

El Port de la Selva ha tancat les dutxes de la platja i demana a tota la ciutadania la "col·laboració en l'estalvi d'aigua potable en l'activitat diària".

En un informe signat aquest dijous per l'alcalde, Josep Maria Cervera, s'insta els veïns a "evitar" l'ús d'aigua de la xarxa municipal per al reg intensiu de jardins, la neteja de vehicles i embarcacions, façanes i terrasses, omplir i reomplir piscines i qualsevol ús que no sigui estrictament domèstic. També demana que es minimitzi l'ús industrial.


Al tancament de les dutxes s'hi afegeixen altres mesures com substituir el tobogan d'aigua de la Festa Major per inflables a la platja i al passeig. També es farà servir aigua reciclada per a la neteja de carrers i espais públics.

Causes del tancament

La falta de precipitacions, les altes temperatures i l'augment del consum són els factors que han fet que es tanquin les dutxes. Afecten l'aqüífer i, malgrat partir d'una situació millor que la dels últims anys, preocupa la baixada del nivell de reserves i l'augment de la salinitat.

És una localitat del nord de la Costa Brava que a l'agost pot arribar a tenir una població d'entre 10.000 i 15.000 persones i, per intentar anticipar-se, s'han adoptat aquestes mesures. L'objectiu és clar: intensificar l'estalvi i fer un aprofitament més eficient de l'aigua.

Port de la Selva, amb 1.000 habitants a l'hivern, pot arribar a l'agost a tenir una població flotant d'entre 10.000 i 15.000 persones
El Port de la Selva, amb 1.000 habitants a l'hivern, pot arribar a tenir una població flotant d'entre 10.000 i 15.000 persones a l'agost (Ajuntament del Port de la Selva)

Pas previ al decret de sequera

El text detalla que és el pas previ al decret de sequera i que "si la situació empitjora, portarà a la prohibició i l'establiment de sancions per l'incompliment de les mesures establertes".

Des de l'Ajuntament del Port de la Selva es vol conscienciar la població per evitar arribar a aquest punt i demanen un ús responsable i l'estalvi d'aigua en l'activitat diària.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut