El Pentàgon, a Arlington, seu del Departament de Defensa dels Estats Units

Un policia ha mort en l'incident que ha obligat a tancar l'edifici del pentàgon

Es desconeix la motivació de l'atacant, que hauria estat abatut a trets

RedaccióActualitzat

Un policia, integrant de l'Agència de Protecció del Pentàgon, ha resultat mort aquest dimarts en l'incident que ha portat a tancar durant una hora i mitja l'edifici de la seu del Departament de Defensa dels Estats Units, a Arlington, als afores de Washington.

L'agent va morir en una parada d'autobús a l'exterior del Pentàgon, a tocar de l'estació de metro, per causes que no s'han explicat oficialment.

El secretari de Defensa, Lloyd Austin, que en aquell moment no era al Pentàgon, sinó despatxant amb el president, Joe Biden, a la Casa Blanca, s'ha limitat a dir que "ha mort a causa de les ferides rebudes aquest matí"

Un responsable de Defensa que ha demanat mantenir-se en l'anonimat ha declarat a l'agència AFP que l'agent ha mort per ferides d'arma blanca, i l'assaltant ha estat abatut a trets.

El cap de l'Agència de Protecció del Pentàgon, Woodrow Kusse, ha explicat que diverses persones han resultar ferides en l'incidient. Els serveis d'Urgències d'Arlington han confirmat l'ingrés de "diversos pacients". 

Kusse, que no ha volgut comentar els possibles motius de l'atac, no ha aclarit si l'atacant estava detingut, per bé que ha confirmat que no s'estava buscant a ningú.

Austin també ha demanat no especular sobre les causes de l'incident, i ha ha explicat que ja s'ha obert una investigació.

Ha volgut posar en valor que "aquest policia ha mot en l'exercici de les seves funcions, protegint les desenes de milers de persones que treballen cada dia al Pentàgon o el visiten", i ha demanat que les banderes del Pentàgon onegin a mig pal.

Quan feia una hora i mitja de l'incident, fonts del Pentàgon han confirmat la reobertura en considerar "segur" l'espai. L'accés a l'estació on hi ha hagut l'atac, però, es mantenia tancat:


Un periodista de l'agència Associated Press ha sentit els trets:


El servei de metro ha estat alterat i els combois no s'aturen a l'estació del Pentàgon, a l'espera d'aclarir què ha passat.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut