Un cotxe dels Agents Rurals al parc natural del Cap de Creus
S'activa el nivell 3 del pla Alfa que implica que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn (CCMA)

Tanquen l'accés a tres parcs naturals per l'alt risc d'incendi a 20 municipis de l'Empordà

Aquest dijous es tanquen els accessos al Parc Natural del Montgrí, al del cap de Creus i al massís de l'Albera

RedaccióActualitzat

Aquest dijous s'activa el nivell 3 del Pla Alfa a 20 poblacions de l'Alt i el Baix Empordà. Els Agents Rurals alerten de l'increment del perill d'incendi forestal. En concret, s'activa el nivell màxim d'alerta del pla operatiu a 17 municipis de l'Alt Empordà i a 3 del Baix Empordà.

A més, els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural del Montgrí, el del cap de Creus i l'Albera. El cos operatiu reforçarà el dispositiu de prevenció d'incendis forestals i augmentaran la vigilància en aquests tres espais naturals per fer complir les restriccions d'accés.

A causa d'aquesta situació de risc que es preveu per als pròxims dies, Protecció Civil de la Generalitat posarà aquesta tarda en prealerta el pla d'emergències Infocat.

Es demana extremar les precaucions davant aquest episodi de perill d'incendi, que està previst que s'allargui fins diumenge. Està motivat per l'entrada de tramuntana que implicaran un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives.
 

L'activació del nivell màxim implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal. També queden aturats els treballs forestals i la caça. 

A l'Alt Empordà, l'avís afecta Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. I al Baix Empordà consten a la llista Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà.

El cos operatiu recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s'evitin activitats de risc al medi natural. Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l'activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

 

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut