Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (ACN/Oriol Bosch)
Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (ACN/Oriol Bosch)
Lleida

Tanquen la tercera "planta Covid" a l'Arnau de Vilanova per la baixada d'ingressos

Salut proposa que bars i restaurants puguin obrir al 50% a l'interior dels locals a Lleida i sis municipis del Baix Segre

Redacció / Agències

La situació de contagi del coronavirus millora al Segrià i ja s'ha pogut tancar una planta per a Covid de l'Hospital Arnau de Vilanova. Ara mateix, continuen destinades a pacients de coronavirus dues plantes de l'hospital lleidatà.

La situació a l'equipament sanitari és semblant a la de principis del mes de juliol, quan tot just es va decretar el confinament perimetral de la comarca.

El volum d'ingressos diaris està començant a baixar i passen dels vuit que es registraven fa quinze dies als sis o set d'ara, i la tendència és que ho continuï fent de cara als pròxims deu dies ja que que cada cop es detecten menys casos a l'atenció primària.

De tota manera, l'hospital mantindrà una planta i mitja o dues obertes durant tot l'any dins del pla de contingència preparat de cara a l'hivern, quan es preveuen rebrots de la malaltia.


Bars i restaurants podrien obrir al 50%

Salut ha demanat al Procicat que bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre puguin obrir l'interior dels locals al 50 per cent.

La mesura es podria aprovar en la pròxima reunió del Procicat aquesta setmana i estaria vigent un cop es publiqui al DOGC.

Des del 15 de juliol, a Lleida i sis municipis del Baix Segre, bars i restaurants només podien obrir les terrasses.

Des de l'inici del confinament, al març, els bars i restaurants només han pogut obrir 5 setmanes. La Federació Hostaleria de Lleida calcula que tot plegat pot fer que un 30% de bars i restaurants acabin tancant.

La possible obertura del 50% de l'interior de bars i restaurants és, per tant, una notícia molt esperada pel sector i també pels clients.

Mentrestant, a Aitona, Salut ha autoritzat la reobertura parcial de l'empresa Arfon Fruits, on la setmana passada es van detectar una vintena de persones positives treballant.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut