Tanquen el tobogan d'un parc de Barcelona una setmana després d'obrir-lo al públic
El nou pop gegant del parc de la Pegaso, a Barcelona, aquest dilluns, precintat
Barcelona

Tanquen el tobogan d'un parc de Barcelona per vandalisme una setmana després d'obrir-lo

La instal·lació, situada al parc de la Pegaso de Sant Andreu, també ha rebut queixes perquè els nens s'hi cremaven

RedaccióActualitzat

La nova atracció del parc de la Pegaso, al barri de Sant Andreu de Barcelona, un pop gegant, la van obrir al públic fa 10 dies, però una setmana després els bombers van decidir tancar-la.

El motiu: un acte vandàlic va malmetre un dels "ulls" d'aquest conjunt de tobogans en forma de pop, i hi havia el risc que caigués i fes mal algú. Ara l'empresa que l'ha fabricat treballa en la reparació de la peça malmesa.

 


El sol escalfa molt el metall

A més, l'Ajuntament havia rebut queixes que el metall dels tobogans s'escalfa molt amb el sol i produeix cremades als infants que hi pugen.

El gerent de Medi Ambient de l'Ajuntament, Frederic Ximeno, ha assegurat que s'està treballant per evitar les altes temperatures:

"Ens han arribat algunes queixes, no moltes, en aquest sentit; els dissenyadors de la peça estan treballant per fer uns tendals específics, perquè les peces que cremen són les rampes de pujada al tobogan."

També està previst plantar arbres per reforçar l'ombra i evitar així que el metall s'escalfi massa. De moment han posat adhesius advertint d'aquest inconvenient:


Una altra queixa que han rebut és que és difícil baixar pels tobogans, perquè no llisquen prou. Segons els tècnics, això millorarà quan el metall es desgasti.

De moment no se sap quan es tornarà a obrir al públic. Aquest pop ha costat gairebé 750.000 euros i forma part d'un pla de renovació d'instal·lacions infantils als parcs de Barcelona.

D'aquí a poc se n'obrirà una altra als jardins de la Indústria, al barri de la Sagrada Família, en aquest cas en forma d'oreneta. La definició d'aquestes estructures s'ha fet a través d'un procés participatiu amb els infants dels barris.
 

Anar al contingut