Pròxim Orient

Tancs hebreus s'endinsen per primer cop a la ciutat de Gaza mentre Abbas crida a aturar les agressions

Els tancs israelians s'han endinsat per primer cop a la ciutat de Gaza des que va començar l'operació per alliberar el soldat hebreu segrestat. Hi ha hagut quatre palestins morts i diversos ferits. La ràdio israeliana ha informat que és una acció puntual. Amb tot, el govern hebreu debat la reocupació d'una part de la franja de Gaza per convertir-la en "zona de seguretat". El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha comparegut públicament per primer cop d'ençà que es va desfermar la crisi pel soldat segrestat, per exigir la fi dels enfrontaments.

Actualitzat

El president palestí, Mahmud Abbas, va afirmar ahir que està fent tots els esforços possibles per aconseguir l'alliberament del soldat israelià. En la seva declaració, Abbas es va referir a l'intercanvi de presoners i va fer una crida a posar fi a l'ofensiva militar israeliana, però també al llançament de coets per part de milicians palestins.

Sobre el terreny la crisi s'intensifica. Aquesta matinada l'exèrcit israelià ha fet una nova incursió aèria i terrestre a la franja de Gaza. I per primera vegada des que va començar l'operació per alliberar el soldat capturat, els tancs han penetrat dins de la ciutat de Gaza. En els enfrontaments amb els milicians han resultat morts quatre palestins i hi ha diversos ferits.

Però ha estat un incursió puntual, segons la ràdio israeliana. Després de penetrar pel nord, desenes de vehicles blindats han fet el mateix per l'est, a prop del barri d'Ash Shiyaiya. Des de dimecres, els atacs israelians a Gaza han causat la mort de 35 palestins. En l'altre bàndol, ha mort un militar israelià. Els atacs d'avui arriben l'endemà que, per primer cop, un ministre del govern d'Ehun Olmert va suggerir la possibilitat d'intercanviar el soldat segrestat per presos palestins.

Mentrestant, el govern israelià debat la reocupació d'una part de la franja de Gaza. L'objectiu seria imposar una anomenada "zona de seguretat" per evitar el llançament de míssils palestins contra Israel. La línia podria coincidir amb el front actual. A la banda ocupada, hi quedarien ciutats com Beit Lahia i Beit Hanun, amb una població total d'uns cent mil habitants.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut