Concentració de mossos a l'Àrea Bàsica Policial de l'Eixample per reclamar millores al conseller Buch (ACN)
Concentració de mossos a l'Àrea Bàsica Policial de l'Eixample per reclamar millores al conseller Buch (ACN)
Barcelona

S'aixeca la tancada dels Mossos en una comissaria per exigir diàleg a Buch

El conseller s'ha reunit amb representants sindicals dels Mossos, que reclamen reprendre les negociacions laborals

RedaccióActualitzat

La tancada d'una vintena de representants sindicals dels Mossos s'ha donat per acabada després d'haver-se pogut reunir amb el conseller d'Interior Miquel Buch i la cúpula del departament. En la trobada, els Mossos han traslladat la preocupació per la falta de negociació laboral i d'organització del cos.

Des del departament coincideixen en la necessitat de reprendre les negociacions, ara encallades pel recompte de les eleccions sindicals que impedeix la formació del nou Consell de la Policia. Si el procés s'allarga, el departament proposa estudiar "totes les fórmules legals possibles" per negociar.

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, rep els membres de SAP-Fepol i MosS.O.S. ACN

 

Eleccions sindicals judicialitzades

Les negociacions amb el Departament d'Interior van quedar suspeses per les eleccions sindicals de fa dos mesos, paralitzades per decisió d'un jutjat arran del recompte de vots, suspès de manera cautelar per la impugnació del vot per correu. Ho va denunciar el sindicat USPAC contra el sindicat SAP-Fepol per suposades irregularitats.

La vintena de representants sindicals dels Mossos d'Esquadra s'han tancat des d'aquesta nit a la comissaria de l'Eixample, a Barcelona, per exigir diàleg a la Generalitat i que la Conselleria d'Interior reprengui les negociacions sobre les millores laborals.

 

La portaveu del sindicat SAP-Fepol, Imma Viudes, adverteix que la seguretat ciutadana està en joc:

 

 

La marxa dels Mossos ha acabat a la plaça d'Espanya


Abans de la tancada d'aquest dimecres, uns 200 agents han participat en una marxa de protesta que ha acabat a la plaça d'Espanya, sota el lema "Per la dignitat i seguretat de tots".

Les queixes se centren principalment en la falta d'agents i de materials, la diferència salarial amb altres cossos de la Generalitat com els Bombers o els Agents Rurals, i el pagament de les hores extres per sota de l'hora ordinària.

 

Segona trobada amb representants dels Mossos

El Departament d'Interior ja va rebre aquest dilluns representants sindicals dels Mossos, que van protagonitzar una acció reivindicativa amb una plantada de maniquins davant la seu. Van fer arribar al conseller un comunicat amb les principals reclamacions del cos sobre problemes que, segons el sindicat USPAC, posen en risc la seguretat dels agents i la qualitat del servei.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraMiquel Buch
Anar al contingut