Operatiu per retirar l'explosiu trobat al port esportiu, que serà detonat lluny de la costa (ACN/Gemma Tubert)
Roses

Desactivada la mina de la Segona Guerra Mundial trobada al port esportiu de Roses

L'explosiu, de 160 quilos de pes, s'ha trobat al matí a tocar de l'espigó de la Riera Ginjolers, a poc més de 2 metres de profunditat.

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La mina de la Segona Guerra Mundial trobada aquest dimecres al port esportiu de Roses, a l'Alt Empordà, ha estat finalment desactivada i ha provocat una detonació lleu. Així ho ha informat l'Ajuntament de Roses a les xarxes socials.

La troballa de la mina havia obligat l'Ajuntament a tallar l'accés a la zona per raons de seguretat.


Bomba de 160 quilos

Es tracta d'una bomba de la Segona Guerra Mundial, de 160 quilos de pes, que s'ha trobat al matí a tocar de l'espigó, a poc més de 2 metres de profunditat.

Submarinistes de l'Armada han fet una immersió per allunyar-la de la costa i així poder-la desactivar amb seguretat.

No és el primer cop que es troben explosius a les platges del litoral català. El juny passat, uns nens van trobar una bomba surant a la platja de l'Arrabassada de Tarragona i fa fa dos anys els artificiers de l'Armada en van fer explotar una a la platja de la Barceloneta.

Moment de l'explosió controlada d'una mina a la badia de Roses, el 2 d'octubre del 2020 (ACN/Gemma Tubert)

Tampoc és la primera mina localitzada a Roses. L'octubre passat, artificiers de la Unitat de Bussejadors de Mesures contra Mines (UBMCM) de l'Armada en van fer detonar una de 150 kg i d'origen alemany localitzada a la badia de Roses. En els últims anys se n'han localitzat diverses llançades durant la Segona Guerra Mundial a la platja de l'Almadrava, que s'han fet detonar mar endins.

ARXIVAT A:
Segona Guerra Mundial
Anar al contingut