L'atur ha pujat per tercer mes consecutiu (ACN/Guillem Roset)

Tancar abans, tacs a les cadires i límit d'aforament per reduir el soroll a Ciutat Vella

Als carrers Joaquim Costa, Escudellers, plaça dels Àngels i la plaça George Orwell, la venda d'alimentació haurà de tancar a les 10 del vespre, les terrasses a les 11 i la restauració a les dues

Els horaris de tancament s'avançaran per als restaurants, venda d'alimentació i terrasses de diversos carrers del districte de Ciutat Vella per reduir el soroll nocturn que afecta els veïns. L'Ajuntament de Barcelona ho ha anunciat aquest dijous, l'endemà que, pel mateix motiu, decidís avançar una hora el tancament de les terrasses del carrer Enric Granados.

En concret, a Ciutat Vella, la mesura afecta els carrers de Joaquim Costa, Escudellers, plaça dels Àngels i plaça de George Orwell.

L'avançament del tancament s'aplicarà en funció del tipus d'establiments: la restauració haurà de tancar a les dues de la matinada, la venda d'alimentació a les 10 del vespre i les terrasses a les 11.

La reducció del soroll beneficiarà el descans de 8.500 veïns del Raval i 4.500 del Gòtic (ACN/Guillem Roset)

La mesura s'ha pres després que durant el mes de juliol els sonòmetres instal·lats a la zona hagin registrat nivells de soroll superiors als llindars permesos.

La reducció del soroll beneficiarà el descans de 8.500 veïns del Raval, a Joaquim Costa i la plaça dels Àngels, i 4.500 del Gòtic, a la plaça George Orwell i el carrer dels Escudellers.

La mesura s'emmarca en el pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places considerades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN).

Limitar taules i persones a les terrasses

En aquests espais de Ciutat Vella s'aplicaran altres mesures per reduir el soroll, com ara limitar el nombre de taules permeses a les terrasses, que no es podran ajuntar.

A cada taula només hi podrà haver un màxim de 4 persones, o les que formin un grup familiar, de manera que els grups grans estiguin a l'interior dels locals.  

També s'obligarà que les potes de taules i cadires tinguin tacs de plàstic per amortir el soroll quan s'arrosseguen i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades.

El pla preveu igualment limitar els concerts i esdeveniments en aquests carrers i restringir que s'hi implantin noves activitats.

A més, es reforçaran els serveis de neteja del carrer, a l'hora que es controlarà que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit.

La mesura podria entrar en vigor d'aquí un mes, durant el qual l'Ajuntament informarà els establiments afectats, que tindran un període per presentar al·legacions.

Es continuaran fent mesuraments per vigilar si se superen els llindars de soroll a les ZATHN, durant aquest temps, i es faran inspeccions per vigilar el compliment dels aforaments. El consistori no descarta ampliar l'abast de les mesures a altres zones de Ciutat Vella.

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióSalut
Anar al contingut