Lleida

Tancar a les 7: acció simbòlica a Lleida per reclamar conciliació familiar

Han seguit la iniciativa 200 grans i petits comerços, institucions, entitats i empreses

Actualitzat

Molts establiments comercials de Lleida van tancar aquest dimecres a les 7 del vespre per reivindicar uns horaris de feina com els que hi ha en molts països europeus i que els donarien, diuen, una millor qualitat de vida. Una iniciativa que ha tingut unes dues-centes adhesions i que els agradaria que un dia tingués caràcter definitiu.

Conciliar la vida laboral i familiar és tot un repte. Els que es dediquen a negocis de cara al públic ho saben bé, perquè acaben tard.

Com el cas de Rosa Ángela Galindo, una arquitecta que a la tarda ajuda a fer els deures al seu fill a l'estudi de disseny on treballa. No ho pot fer a casa perquè tanca el negoci a 2/4 de 9 del vespre.

"És molt difícil conciliar la vida professional i la vida familiar, sembla que hem de triar o vida familiar o vida professional."

 

 

La Pepita Novell té una botiga i taller de manualitats, on també pleguen tard.

"Molts dies tanco a les 9 de la nit, a les vuit i mitja, i llavors no et queda temps per anar a comprar o anar al gimnàs o per anar a fer esbarjo."

 

 

La iniciativa vol demostrar que es pot sopar i anar a descansar abans, amb uns horaris millors i que molts clients s'hi adaptarien.

Vanesa Griñó "Hi ha prou hores, només has de buscar el moment que sigui més idoni per poder anar-hi."

Enriqueta Garcia " A l'estranger els comerços tanquen molt aviat i tothom té temps de tot."

Anna Costa és perruquera i la presidenta de Slow Shop Lleida, una associació que lluita per reivindicar horaris de feina com els de molts països europeus on treballen les mateixes hores, però acaben dues hores abans. Volen sensibilitzar la societat perquè s'hi acostumi, però tenen clar qui ha de prendre la iniciativa.

"És evident que l'administració. Per fer això s'han de fer lleis, s'ha d'estudiar bé. S'ha de posar en marxa un nou pla."

 

 

Sense un pla que generalitzi el canvi, diuen, els pocs que s'hi puguin atrevir podrien perdre clients. Per preparar el terreny, fan crides com la d'aquest dimecres per tancar els negocis a les 7 del vespre.

La iniciativa ha rebut unes dues-centes adhesions. Hi han pres part institucions, entitats i empreses, entre les quals hi ha molts petits comerços i també franquícies de grans marques.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut