Tancada a l'Hopital Sant Joan de Reus
Tancada a l'Hopital Sant Joan de Reus
Reus

Tancada de 24 hores a l'Hospital Sant Joan de Reus per denunciar les retallades

La plantilla rebutja les retallades de personal i de serveis que proposa l'auditoria per eixugar el dèficit

RedaccióActualitzat

Treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus han iniciat aquest dimecres una tancada de 24 hores al vestíbul per denunciar les retallades salarials i mostrar el seu malestar pel futur del centre.

A les nou del matí, diversos treballadors han acampat al vestíbul de l'hospital, on tenen previst passar la nit. El personal ha muntat tendes, llits inflables i taules informatives per informar els usuaris de les seves reclamacions i la presidenta del comitè d'empresa, Alícia Martín, ha explicat que reivindiquen els seus drets perquè "es continuen veient maltractats".

Els treballadors rebutgen les propostes de l'auditoria encarregada per la direcció amb la finalitat d'equilibrar el dèficit de l'hospital, que el passat exercici va arribar als 8,4 milions d'euros. Algunes de les mesures que planteja el document són tancar llits, acomiadar treballadors d'Urgències o reduir l'estada dels pacients.

El comitè exigeix estar informat del desenvolupament del futur consorci i reclama a les institucions que, en lloc de perjudicar la plantilla i els usuaris, n'assumeixin el dèficit. Martín opina que l'auditoria proposa mesures que són "impossibles" d'adoptar i denuncia que l'empresa ja ha decidit, unilateralment, no abonar a la plantilla els complements salarials:

"Eliminar un accelerador lineal, reduir personal o l'estada dels pacients seran molt complicats de complir i esperem que no tirin endavant."

En paral·lel, els representants dels treballadors confien que, en un termini màxim de deu dies, podran tancar un acord amb la direcció sobre el conveni col·lectiu, que s'ha de signar abans de finals de mes. En aquest sentit, dijous al matí hi ha convocada una altra trobada negociadora.

Com estan els comptes de l'Hospital Sant Joan de Reus

Els treballadors reclamen un conveni de mínims i Martín ha explicat que demanen un ajust salarial corresponent a l'increment de l'IPC real del sector. A més, la direcció també insisteix a equiparar l'antiguitat a la del Siscat i a reduir la indemnització per cessament o jubilació. Martín ha afirmat que intentaran conscienciar la ciutadania que no es poden permetre aquests "atropellaments" a la plantilla:

"Treballem a canvi de diners i les empreses no ens poden sotmetre d'aquesta manera."

Anar al contingut