Els sindicats ocupen el passadís del despatx del conseller (TV3/Noemí Prous)

Tancada a Educació: acaba sense acord la reunió amb sindicats pel nou calendari escolar

RedaccióActualitzat

Actualització de la notícia: Els sindicats anuncien 5 dies de vaga a l'escola al març i amenacen de no començar el curs

El conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray s'ha reunit aquest matí amb els representats sindicals de mestres i professors que han passat la nit a la conselleria per queixar-se del nou calendari escolar. La reunió ha acabat sense acord i es preveu que aquest migdia les dues parts compareguin per explicar-ne els motius.

Els sindicats volen que es faci un pas enrere en el nou calendari escolar. No veuen bé que les classes comencin una setmana abans, el dia 5 de setembre a Primària i el 7 a Secundària. Critiquen que la mesura s'ha pres de manera unilateral i exigeixen al conseller que faci marxa enrere. 

Des d'Educació, mantenen el calendari proposat i els recorden que el professorat tindrà les mateixes jornades laborals

 

Hi han passat la nit

Una trentena de mestres i representants de tots els sindicats de l'ensenyament han passat la nit a la porta del despatx del conseller.

Aquest grup de mestres va decidir quedar-se a la cinquena planta de l'edifici, on hi ha el gabinet del conseller, després de la reunió d'aquest dijous amb el departament. Consideren que no se'ls ha tingut en compte amb el nou calendari escolar i demanen la dimissió del conseller.

El govern ja els ha dit que descarta revertir l'avançament del calendari, però que dilluns, al Consell Escolar, s'escoltarà a tothom i que hi ha temps per introduir-hi millores.

De fet, l'avançament del curs escolar, que la conselleria va decidir de forma unilateral i que va despertar la sorpresa entre la comunitat educativa, és el motiu principal de la tancada, però els manifestants expliquen que és una mica la gota que ha fet vessar el got. 

Hi ha també malestar per altres mesures, com ara el fet que els professors hagin d'acreditar el nivell C2 de català, o els canvis als currículums de primària i secundària pel curs vinent que preveuen, entre d'altres, l'eliminació de la Filosofia. Mesures, diuen, en què també se'ls ha mantingut al marge.

El conseller no s'ha reunit amb els representants sindicals (TV3/Noemí Prous)

En declaracions als periodistes, la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, ha lamentat que un centenar de sindicalistes irrompissin aquest dijous a la conselleria i s'hagin quedat al passadís:

"No és la manera com ens relacionem institucionalment dues parts que hem de negociar tantes coses. Aquestes no són les maneres."

També ha apuntat que els sindicats formen part del Consell Escolar, que ha avalat en quatre informes la reducció de les vacances d'estiu, ha assegurat que "no és acceptable" que diguin que estan sorpresos i ha negat que la modificació del calendari suposi un canvi en termes laborals.


"S'ha trencat la pau social"

Vista la decisió, els delegats d'Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT anunciaven que es quedaven a l'interior de l'edifici de la conselleria: "S'ha trencat la pau social", ha declarat la portaveu del primer, Iolanda Segura.

En aquest sentit, exigeixen la retirada d'aquesta ordre "autoritària", que Gonzàlez-Cambray els rebi i que s'obri una negociació real sobre aquesta i altres qüestions.

Els delegats també havien fet una crida perquè, quan acabés la jornada d'aquest dijous, el personal educatiu i les famílies d'alumnes també es dirigissin a la conselleria.

Tot i això, l'accés a l'edifici va quedar tancat i algunes desenes de persones es van haver de quedar a fora per sumar-se a la reivindicació.

Els nous manifestants ja no poden accedir a l'interior de la conselleria (TV3/Noemí Prous)

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut