Màlaga

Tanca un tobogan a Estepona un dia després d'obrir per accidents dels usuaris

La infraestructura, creada per donar solució al gran desnivell de terreny que hi ha entre dos carrers, fa 38 metres i té un pendent d'entre 32 i 34 graus

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Estepona, a Màlaga, ha clausurat de manera preventiva el tobogan de 38 metres que connecta dos carrers un dia després de la seva obertura després que diversos usuaris s'hi han fet mal.

El tobogan urbà més gran d'Europa forma part del projecte d'ampliació del Parque de Los Niños, està fet d'acer inoxidable, i té un pendent d'entre 32 i 34 graus.

Segons ha explicat l'Ajuntament, l'objectiu del tobogan és donar solució al gran desnivell de terreny que hi ha entre els carrers Sofía i Eslovaquia. Està pensat perquè l'utilitzin persones de totes les edats i per comunicar de manera ràpida les dues vies.

La nova infraestructura, que ha tingut un cost de 28.000 euros, havia generat gran interès entre els veïns del municipi que es van acosar per provar el nou camí d'unió entre els dos carrers de bon matí.

 

El tobogan es va fer popular de seguida a les xarxes en veure la gran rapidesa amb què baixaven els usuaris així com topades i caigudes al final del recorregut.

 

L'Ajuntament n'ha ordenat el tancament preventiu i ha assegurat que està homologat i compleix totes les mesures de seguretat necessàries. Diuen que els usuaris dels vídeos compartits a les xarxes socials no complien la normativa d'ús que estableix una postura específica per tirar-s'hi: 

"L'Ajuntament tenia col·locades indicacions de com cal utilitzar el tobogan de manera adequada i garantir la seguretat dels usuaris. Entre elles, la prohibició de lliscar-hi tombat, i indicant que és obligatori anar assegut i amb els braços recollits i no utilitzar la instal·lació si està sent utilitzada per una altra persona"

 

Després de la polèmica estudien ara mesures alternatives per evitar accidents i garantir la seguretat dels usuaris. Des del consistori també han ordenat una revisió complementària a l'empresa instal·ladora que havia certificat la seva seguretat i homologació.

 

Després de fer-se virals les imatges dels primers usuaris, la xarxa no ha deixat passar l'oportunitat de fer servir el seu enginy: 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut