Tanca la mina de cobalt més gran del món, afectada per la caiguda dels preus

El preu del cobalt, un mineral utilitzat en bateries de telèfons mòbils i cotxes elèctrics, ha baixat un 40% aquest any

Actualitzat

La mina de cobalt més gran del món, situada a Mutanda, al sud-est de la República Democràtica del Congo, atura la producció.

Fins ara, a Mutanda s'hi produïa una cinquena part mundial del cobalt, una matèria primera per la qual en l'última dècada s'havia generat un gran interès pel seu ús en les bateries de telèfons mòbils, automòbils elèctrics i altres productes d'alta demanda, de manera similar al que havia passat amb el liti.

 

A la mina de Mutanda s'hi produïa una cinquena part mundial del cobalt

 

El preu del cobalt ha caigut un 40% aquest any, i això ha fet reduir l'interès per un sector sobre el qual, a més, el govern del Congo va augmentar els impostos l'any passat.

Fa uns deu anys, hi havia grans expectatives de desenvolupament de vehicles elèctrics, que van fer pujar el preu del cobalt, però ara les expectatives s'han frenat i el preu ha baixat.

 

 

El gegant miner anglosuís Glencore, empresa explotadora de la mina, justifica el tancament per la caiguda del preu del cobalt. En el seu informe setmanal, la companyia assegura que la decisió és un "reflex de la decreixent viabilitat econòmica en l'actual context de mercat, amb baixos preus del cobalt".

Les operacions a la mina es reduiran a feines de manteniment de la instal·lació fins a finals d'any. L'empresa culpa la mina de Mutanda i altres explotacions que té a l'Àfrica dels seus mals resultats econòmics d'aquest 2019, en què ha presentat uns beneficis deu vegades inferiors als del primer semestre del 2018.

 

L'explotació del cobalt havia generat un gran interès pel seu ús en bateries de telèfons mòbils i automòbils elèctrics

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut