Pla mitjà d'un client de la Martulina Divina de Vic mentre remena entre els vinils. Imatge del 9 de juliol del 2019. (Horitzontal)
Pla mitjà d'un client de la Martulina Divina de Vic mentre remena entre els vinils. Imatge del 9 de juliol del 2019. (Horitzontal)

Tanca La Martulina Divina de Vic, l'última botiga especialitzada en la venda de discos de la Catalunya Central

ACN Vic.-La Martulina Divina, l'última botiga especialitzada en discos de la Catalunya Central, abaixa la persiana després de gairebé 27 anys d'història. Ho fa per la crisi d'un sector que s'ha vist sobrepassat per les noves tecnologies i formes de consumir i que, segons ha explicat a l'ACN el seu propietari, Miquel Noguera, ha representat una caiguda de vendes amb pèrdues que han arribat fins al 70%. "La situació és del tot inviable i insostenible. El sector no ha sabut reinventar-se", ha lamentat. Amb el tancament de La Martulina, Vic perd una emblemàtica botiga, situada al carrer de Sant Antoni, a pocs metres d'on fa uns mesos també va tancar El Carme, l'última galeria d'art de Vic.

Després de gairebé tres dècades dirigint La Martulina Divina de Vic, Miquel Noguera ha decidit tancar el negoci. Ho fa "afectat i trist" perquè no només ha estat el seu ofici durant tots aquests anys, també la seva passió. "Ens ho estimem, ens agrada, i d'un hobby en vam fer una feina", ha explicat. Noguera creu que "el que ha passat és un reflex de la societat, del consum ràpid i instantani".Amb el tancament de La Martulina de Vic, la capital d'Osona perd un símbol a la ciutat. "La trobaré a faltar", ha explicat un dels seus clients habituals. També el Jordi Arnal, veí de Badalona, que ha aprofitat un dia de festa a la feina per arribar-se fins a Vic i acomiadar-se de la botiga. "És una llàstima perquè més enllà de la col·lecció àmplia que tenen, aquí sempre trobaves molt de coneixement per part de les persones que hi treballen, que et podien assessorar i fer conèixer grups nous", ha explicat. L'Albert Yarza, un altre client, reconeix que li sap molt greu el tancament de la botiga, però accepta que és inevitable amb el moment que viu la societat. "Aquest reportatge s'hauria d'haver fet abans, quan encara aguantaven, o bé ara caldria fer-lo a les poques que encara queden a Catalunya", reclama. Abans que tanquin portes per sempre, el 31 de juliol, la Martulina Divina liquida amb preus molt rebaixats tot el seu estoc.

Anar al contingut